Κόσμος

Νότια Αφρική: Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός- Νέο ρεκόρ με 26.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Νότια Αφρική κατέγραψε χθες ένα ρεκόρ 26.000 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, το δεύτερο ρεκόρ τις τελευταίες μέρες, καθώς ένα ανεξέλεγκτο τρίτο κύμα λοιμώξεων μεταδίδεται κυρίως στον πληθυσμό που δεν έχει εμβολιαστεί.

Η ανεξέλεγκτη άνοδος του αριθμού κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στο πιο εκβιομηχανισμένο κράτος της Αφρικής έχει οδηγήσει στα όρια τους τις υπηρεσίες υγείας, με τα νοσοκομεία να στερούνται διαθέσιμων κλινών και γιατρούς να τα επανδρώσουν και ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει μέχρι σήμερα από την αρχή της πανδημίας πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα και 61.500 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ 3,3 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί – περίπου το 5% του πληθυσμού.

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού οφείλεται σε ένα μείγμα κακοτυχιών και γραφειοκρατικών αποτυχιών. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε νωρίτερα φέτος να καταστρέψει 2 εκατομμύρια μολυσμένες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, ενώ οι προσπάθειες αντικατάστασής τους έχουν συναντήσει εμπόδια από τις παγκόσμιες ελλείψεις εφοδιασμού.

Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα έχει καταγγείλει αυτό ένα παγκόσμιο «εμβολιαστικό απαρτχάιντ», με πλούσιες χώρες να διαθέτουν άφθονες ποσότητες εμβολίων τις οποίες συσσωρεύουν, ενώ οι φτωχότερες χώρες ακόμη περιμένουν να εξασφαλίσουν εμβόλια.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Νότια Αφρική ενέκρινε χθες Σάββατο το κινεζικό εμβόλιο Sinovac για την Covid-19, καθώς προκύπτουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανυποχώρητοι οι μαθητές στις κινητοποιήσεις για την παιδεία στη Γαλλία, ξανά στους δρόμους την Τρίτη - Περισσότερες από 1.700 συλλήψεις
Στη Λα Σιοτά «ένας εκπαιδευτικός περιλούστηκε με βενζίνη οικειοθελώς και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα», σύμφωνα με τις αρχές
γαλλία
Flydubai: Το παρελθόν του συγκυβερνήτη που μαχαίρωσε τον πιλότο – Αναρτήσεις με Αλ Κάιντα, εξτρεμιστικές απόψεις και απαγόρευση πτήσεων
Φέρεται να είχε επηρεαστεί από ισλαμιστικές ομάδες στη διάρκεια της παραμονής του στη Συρία – Οι ακραίες αναρτήσεις μετά την επίθεση που διαγράφηκαν αμέσως
Flydubai: Το παρελθόν του συγκυβερνήτη που μαχαίρωσε τον πιλότο – Αναρτήσεις με Αλ Κάιντα, εξτρεμιστικές απόψεις και απαγόρευση πτήσεων