Κόσμος

Νότια Αφρική: Κύματα 9,5 μέτρων εξαφάνισαν τις ακτές – 2 νεκροί και 7 τραυματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκάρουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα τεράστια κύματα που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τις ακτές της Νότιας Αφρικής, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη εφτά να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα μεγάλα κύματα είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης «ανοιξιάτικης παλίρροιας». Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους 9,5 μέτρων, ενώ κάποια από τα τεράστια κύματα προκάλεσαν ζημιές σε παραθαλάσσια κτίρια και παρέσυραν αυτοκίνητα.

Κατά την ίδια υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τα θαλάσσια κύματα.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια 93χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από κύμα, που σάρωσε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή της χώρας.

Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης δήλωσε ότι ο θάνατός της μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στα βίντεο που έχουν ανεβάσει χρήστες του διαδικτύου στο Twitter φαίνονται τα τεράστια κύματα να σπάνε κιγκλιδώματα, γέφυρες και να πλημμυρίζουν δρόμους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουλάχιστον 3 τραυματίες από των σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο Περού - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια, σχολεία και ιατρικά κέντρα
Βίντεο δείχνουν βράχους να αποκολλούνται από λόφους γύρω από την Κορακόρα, πόλη κάπου 10.000 κατοίκων, την πλησιέστερη στο επίκεντρο, στον νομό Αγιακούτσο
περου σεισμος
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης