Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Νότια Αφρική: Κύματα 9,5 μέτρων εξαφάνισαν τις ακτές – 2 νεκροί και 7 τραυματίες

Νότια Αφρική: Κύματα 9,5 μέτρων εξαφάνισαν τις ακτές – 2 νεκροί και 7 τραυματίες

Σοκάρουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα τεράστια κύματα που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τις ακτές της Νότιας Αφρικής, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη εφτά να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα μεγάλα κύματα είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης «ανοιξιάτικης παλίρροιας». Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους 9,5 μέτρων, ενώ κάποια από τα τεράστια κύματα προκάλεσαν ζημιές σε παραθαλάσσια κτίρια και παρέσυραν αυτοκίνητα.

Κατά την ίδια υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τα θαλάσσια κύματα.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια 93χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από κύμα, που σάρωσε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή της χώρας.

Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης δήλωσε ότι ο θάνατός της μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στα βίντεο που έχουν ανεβάσει χρήστες του διαδικτύου στο Twitter φαίνονται τα τεράστια κύματα να σπάνε κιγκλιδώματα, γέφυρες και να πλημμυρίζουν δρόμους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις