Κόσμος

Νότια Αφρική: Λεοπάρδαλη σκότωσε ένα αγοράκι σε φυλασσόμενο πάρκο!

Μια λεοπάρδαλη σκότωσε ένα αγοράκι 2,5 ετών στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική. Το σαρκοβόρο θηρίο πέρασε την ηλεκτροφόρο περίφραξη μιας κατοικίας του προσωπικού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Το παιδί που βρήκε τραγικό θάνατο από τη λεοπάρδαλη ήταν μόλις 30 μηνών” επισημαίνουν οι αρχές του πάρκου Κρούγκερ.

“Ο θάνατος διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Σονγκουέ (νότια του πάρκου) όπου το αγοράκι διακομίσθηκε επειγόντως από την οικογένειά του”, διευκρινίζεται.

Μετά την επίθεση του αιλουροειδούς, φύλακες του πάρκου εντόπισαν το ζώο, το πυροβόλησαν και το σκότωσαν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας νέας τραγωδίας.

https://twitter.com/AourSpace/status/1136677943873327105

“Στα πάρκα όπως το Κρούγκερ, τα άγρια ζώα αλληλεπιδρούν με τους τουρίστες και το προσωπικό, γεγονός που πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα είδη, όπως η λεοπάρδαλη, να συνηθίζουν την ανθρώπινη παρουσία”, εξηγούν οι ειδικοί του πάρκου.

Επομένως, “η αλλαγή της φυσικής συμπεριφοράς τους ενδέχεται να οδηγήσει σε θλιβερά δυστυχήματα όπως αυτό”.

Οι ιθύνοντες, εντούτοις, έσπευσαν να τονίσουν ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες.

“Είναι ένα ρίσκο με το οποίο ζούμε καθημερινά στο πλαίσιο της διατήρησης της χλωρίδας και πανίδας” υπογραμμίζει ο διευθυντής των εθνικών πάρκων της Νότιας Αφρικής Φουντισίλε Μκετενί.

Το πάρκο Κρούγκερ εκτείνεται σε σχεδόν 20 εκατομμύρια στρέμματα και φιλοξενεί πάνω από 500 είδη πουλιών και 147 θηλαστικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή παρέμβαση της Ζιζέλ Πελικό για απόφαση – σκάνδαλο με ανήλικους βιαστές στη Βρετανία: «Ο βιασμός είναι έγκλημα»
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους, τη στιγμή που τα θύματα υποφέρουν τόσο σκληρά» είπε η γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας
Η Ζιζέλ Πελικό
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – «Έκανε πτήση περίπου 80 χιλιομέτρων» λένε οι Νοτιοκορεάτες
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά τις 19 Απριλίου, όταν η χώρα είχε κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς
Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα