Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νότια Αφρική: Νεκροί οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο

Νότια Αφρική: Νεκροί οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο
photo Reuters

Νεκροί βρέθηκαν οι 4 εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική, η οποίοι αγνοούνταν από την Παρασκευή μετά από σεισμική δόνηση.

“Νεκροί βρέθηκαν οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικό συνδικάτο εργαζομένων σε ορυχεία Num στη Νότια Αφρική.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο της Τάου Λέκοα στο Όρκνεϊ, στο βόρειο τμήμα στη Νότια Αφρική, είχαν θεωρεί αγνοούμενοι από την Παρασκευή και όσο περνούσαν οι ώρες τόσο μειώνονταν οι ελπίδες για τη διάσωσή τους, καθώς όταν έγινε ο σεισμός βρίσκονταν σε βάθος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν χάσει κάθε επαφή μαζί τους από χθες το πρωί, όταν ένας από τους τέσσερις εργαζόμενους τους είπε πως παθαίνουν ασφυξία και ζήτησε οξυγόνο.

Ένας πέμπτος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την κατολίσθηση που προκλήθηκε από την μικρή σεισμική δόνηση στο χρυσωρυχείο διεσώθη την Παρασκευή και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στη Νότια Αφρική, καθώς στη χώρα αυτή βρίσκονται τα βαθύτερα ορυχεία στον κόσμο. Το 2018, 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ορυχεία της χώρας, σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Ορυχείων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις