Κόσμος

Νότια Αφρική: Πέταξε τη δίχρονη κόρη της στο κενό για τη σώσει από φωτιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εικόνες από τη στιγμή που 26χρονη μητέρα πετά στο κενό το δυο ετών κοριτσάκι της για να το σώσει από φλεγόμενο κτίριο, στη Νότια Αφρική, κόβουν την ανάσα. «Μαμά, με πέταξες» της έλεγε το παιδί που σώθηκε από τη φωτιά. Μαμά και κόρη είναι μια χαρά.

Όλα έγιναν στο Ντάρμπαν της Νότιας Αφρικής. Η μητέρα και το δυο ετών κοριτσάκι της καθώς και άλλη μια γυναίκα βρέθηκαν στο περβάζι ενός φλεγόμενου κτιρίου και κινδύνευαν από τη φωτιά.

Σοκαριστικό βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που η 26χρονη μητέρα πετά το παιδί της στο κενό και το πιάνουν άνθρωποι που έχουν μαζευτεί από κάτω για να τη βοηθήσουν.

Η μητέρα, η 26χρονη Ναλέντι Μανγιόνι δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν στον 16ο όροφο όταν, την Τρίτη (13.07.2021) ξέσπασε η φωτιά. Έτρεξε να βγει από το κτίριο κατεβαίνοντας τις σκάλες μαζί με την κόρη της.

Κατάφερε να φτάσει σε ένα περβάζι παραθύρου πάνω από το δρόμο και πέταξε το παιδί σε μια ομάδα ανθρώπων που βρισκόταν από κάτω, καθώς περαστικοί φώναζαν πανικόβλητοι.

«Αφού την πέταξα, κρατούσα το κεφάλι μου σοκαρισμένη, αλλά την έπιασαν», αφηγήθηκε η 26χρονη μητέρα έξω από το κτίριο κρατώντας στους ώμους της την κόρη της. «Εκείνη συνέχιζε να λέει “Μαμά με πέταξες εκεί κάτω”. Ήταν τρομαγμένη».

«Αυτό που ήταν σημαντικό ήταν η κόρη μου να ξέφευγε… Δεν μπορούσα να διαφύγω μόνη μου και να την αφήσω πίσω», είπε η Μανγιόνι καθώς το κορίτσι, ντυμένο με ένα κόκκινο παλτό και κουκούλα, μουρμούριζε και χτυπούσε τα χέρια της.

Οι δυο τους στεκόντουσαν στο δρόμο μπροστά από πυρπολημένα και λεηλατημένα καταστήματα. Η Νότια Αφρική βιώνει μια από τις χειρότερες ταραχές στην μετα-απαρτχάιντ εποχή, που πυροδοτήθηκαν από τη σύλληψη του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα την περασμένη εβδομάδα.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν το Σάββατο στην επαρχία ΚουαΖούλου-Νατάλ, τόπος καταγωγής του Ζούμα, γρήγορα μετατράπηκαν σε μαζικές λεηλασίες, εμπρησμούς και ταραχές στις επαρχίες Ντάρμπαν και Γιοχάνεσμπουργκ, το εμπορικό κέντρο της Νότιας Αφρικής.

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχουν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156