Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νότια Κορέα: 583 νέα κρούσματα και αύξηση περιορισμών στη Σεούλ

Νότια Κορέα: 583 νέα κρούσματα και αύξηση περιορισμών στη Σεούλ

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν 583 νέα κρούσματα, από 629 την προηγούμενη ημέρα, αριθμός που ήταν ο υψηλότερος από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν το πρώτο κύμα του κορονοϊού έπληττε τη χώρα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα καταγράφηκε στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω επαρχίες, όπου κατοικούν 52 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η άνοδος των κρουσμάτων ώθησε τις αρχές στην πρωτεούσα να ανακοινώσουν πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας από σήμερα Σάββατο, με τα περισσότερα καταστήματα να υποχρεώνονται να κλείνουν από τις 21:00 το βράδυ, ενώ τα βραδινά δρομολόγια των μέσων μέσων μαζικής μεταφοράς μειώθηκαν κατά 30%.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στη Νότια Κορέα (KDCA), η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 36.915 κρούσματα και 540 θανάτους.

Ο πρωθυπουργός Τσανγκ Σι-κιγούν δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη και η κυβέρνηση θα αποφασίσει την Κυριακή εάν θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς ώστε να περιλαμβάνει το κλείσιμο μπαρ καραόκε και τον περιορισμό θρησκευτικών συγκεντρώσεων σε 20 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις