Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νότια Κορέα: 82χρονος έπαθε καρδιακή προσβολή αφού πνίγηκε με «ζωντανό χταπόδι»

Νότια Κορέα: 82χρονος έπαθε καρδιακή προσβολή αφού πνίγηκε με «ζωντανό χταπόδι»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απροσδόκητο τέλος είχε η απόπειρα ένος άνδρας 82 ετών στη Νότια Κορέα να φάει μια τοπική λιχουδιά και συγκεκριμένα ένα κομμάτι «ζωντανού χταποδιού».

Πρόκειται για το φαγητό san-nakji, μια τοπική λιχουδιά της Νότιας Κορέας που αποτελείται από φρεσκοκομμένα – που εξακολουθούν να κουνιούνται – πλοκάμια… Ο άνδρας πνίγηκε από το ζωντανό χταπόδι και στη συνέχεια υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Συγκεκριμένα, οι αρχές του πυροσβεστικού σταθμού στο Gwangju, μια πόλη κοντά στο νότιο άκρο της χώρας, ειδοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας ότι ένα κομμάτι san-nakji είχε κολλήσει στο λαιμό ενός άνδρα. Ωστόσο, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν ο άνδρας επέζησε.

Τι είναι το san-nakji

Το San-nakji είναι ένα μικρό χταπόδι που κόβεται σε φέτες και σερβίρεται ωμό και τρώγεται συχνά στις παράκτιες περιοχές της Νότιας Κορέας ή στις αγορές θαλασσινών. Αν και το όνομα του πιάτου μεταφράζεται σε «ζωντανό χταπόδι», στην πραγματικότητα το χταπόδι σκοτώνεται πριν το σερβίρισμα και τα πλοκάμια του κόβονται σε μερίδες.

Ωστόσο, είναι τόσο φρέσκο που τα πλοκάμια ακόμα κουνιούνται.

Το San-nakji σερβίρεται συχνά με σησαμέλαιο, σουσάμι και μερικές φορές τζίντζερ και έχει λαστιχωτή υφή.

Ο αδικοχαμένος Anthony Bourdain είχε δοκιμάσει και ο ίδιος ένα ζωντανό χταπόδι στο πλαίσιο της εκπομπής του «Parts Unknown», με τον ίδιο να χρησιμοποιεί τα ξυλάκια του για να ξεκολλήσει ένα πλοκάμι από το πιάτο.

Παλαιότερα υπήρξαν αρκετές αναφορές για θανάτους λόγω πνιγμού ή ασφυξίας με «ζωντανό χταπόδι».

Το 2012 ένας Νοτιοκορεάτης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, επειδή φέρεται να σκότωσε τη φίλη του με το ζωντανό χταπόδι, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι ήταν δυστύχημα. Αργότερα αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις