Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Tουλάχιστον 120 οι νεκροί – Ποδοπατήθηκαν κατά τους εορτασμούς του Χάλογουιν

Νότια Κορέα: Tουλάχιστον 120 οι νεκροί – Ποδοπατήθηκαν κατά τους εορτασμούς του Χάλογουιν

Σε 120 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων YONHAP, ενώ 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν ανέφεραν οι πυροσβεστικές αρχές, που γνωστοποίησαν ακόμη πως στο σημείο βρίσκονται πάνω από 140 ασθενοφόρα.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δήλωσε αξιωματούχος.

Η τραγωδία συνέβη περίπου στις 22:20 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας), καθώς ένα τεράστιο πλήθος κόσμου ξεχύθηκε σημειώθηκε στην περιοχή Ιταεγούν μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας για τους εορτασμούς του Χάλογουιν.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας ακόμη ερευνώνται σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πυροσβεστικές αρχές στην Σεούλ ανακοίνωσαν αρχικά ότι δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για καρδιακή ανακοπή. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο μόλις για δύο θανάτους.

Στην Νότια Κορέα, οι εργαζόμενοι διάσωσης αναφέρουν καρδιακή ανακοπή έως ότου ένας γιατρός ανακοινώσει επίσημα τον θάνατο ενός ατόμου.

Σημειώνεται πως οι φετινοί εορτασμοί του Χάλογουιν είναι οι πρώτοι μετά την πανδημία Covid-19.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις