Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Επίθεση με μαχαίρι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης – Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που τον καρφώνει στον λαιμό

Νότια Κορέα: Επίθεση με μαχαίρι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης – Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που τον καρφώνει στον λαιμό

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας Λι Τζε-μιουνγκ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με το δράστη να τον καρφώνει στον λαιμό.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ο Λι Τζε-μιουνγκ ήταν στην πόλη Μπουσάν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νότιας Κορέας.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη επιτόπου, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνεται η στιγμή που μέσα από το πλήθος ο δράστης επιτίθεται ξαφνικά, και με ένα γρήγορο χτύπημα μπήγει το μαχαίρι στο λαιμό του Λι Τζε-μιουνγκ.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του ηγέτη του Λι Τζε-μιουνγκ.

Ο πρόεδρος Γιουν εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια του Λι Τζε-μιουνγκ όταν ενημερώθηκε για την επίθεση», σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει η εκπρόσωπος της προεδρίας. «Ο Γιουν υπογράμμισε ότι η κοινωνία μας δεν πρέπει να ανέχεται ποτέ τέτοιου είδους πράξεις βίας, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις», σύμφωνα με το κείμενο.

Ο Λι, άλλοτε εργάτης, στο παρελθόν κυβερνήτης της επαρχίας Κιόνγκι, της πιο πυκνοκατοικημένης της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, είχε πιστωθεί πως πρότεινε πρωτοφανείς ιδέες για τη Νότια Κορέα, όπως για παράδειγμα να θεσπιστεί ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους πολίτες της, ή να χορηγούνται δωρεάν σχολικές στολές. Όμως η υποψηφιότητά του επλήγη από διάφορα σκάνδαλα.

Έχει κατηγορηθεί —μεταξύ άλλων— για αγοραπωλησία ακινήτου που χαρακτηρίστηκε αμφίβολης νομιμότητας. Δηλητηριώδεις φήμες τον έφεραν να έχει σχέσεις με ανθρώπους του υποκόσμου, ενώ η σύζυγός του κατηγορήθηκε πως σπαταλούσε παράνομα δημόσιο χρήμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Λι απέφυγε την τελευταία στιγμή τη σύλληψη, αφού δικαστήριο απέρριψε αίτημα να προφυλακιστεί που υπέβαλε η εισαγγελία ενόψει της προσαγωγής του σε δίκη για υποθέσεις διαφθοράς.

Κατηγορείται ιδίως για υπόθεση παράνομης μεταφοράς ποσού 8 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Κορέα από ιδιωτική εταιρεία της χώρας του, κι ότι ευθυνόταν για ζημία 15 εκατ. δολαρίων που προκάλεσε στη Σονάμ δημοτική επιχείρηση την περίοδο που ήταν δήμαρχός της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις