Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες άνω των 18

Νότια Κορέα: Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες άνω των 18

Στη Νότια Κορέα θα μπορούν από τα τέλη Αυγούστου να κλείνουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό οι πάντες άνω των 18 ετών. Οι αρχές της χώρας προσπαθούν να ανακόψουν το τρέχον κύμα της πανδημίας, που πλήττει κυρίως νεότερους, ανεμβολίαστους ανθρώπους.

Αφότου ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης χρονιάς η Νότια Κορέα δεχόταν επαίνους για τον τρόπο που την αντιμετώπισε, με αθρόα τεστ, ιχνηλάτηση των επαφών και απομόνωση των ανθρώπων που διαπιστωνόταν που μολύνθηκαν. Όμως ο συγκριτικά αργός ρυθμός της εκστρατείας ανοσοποίησης συνέπεσε με την εξάπλωση πιο μολυσματικών στελεχών του SARS-CoV-2.

Ως χθες, είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την COVID-19 το 45% του πληθυσμού της χώρας (ο οποίος ανέρχεται σε 52 εκατ. συνολικά), ωστόσο μόλις το 15% είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Η Σεούλ θέλει να έχει εμβολιαστεί πάνω από 70% των ενηλίκων μέσα τον Σεπτέμβριο. Στο ηλικιακό φάσμα 18-49 ετών θα χορηγηθούν τα σκευάσματα των Moderna και Pfizer/BioNTech. Η πλατφόρμα για το ηλικιακό φάσμα αυτό θα ανοίξει την 26η Αυγούστου και θα μπορούν να κλείνονται ραντεβού μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου μέσω του συστήματος.

Ο αριθμός των ασθενών που παρουσιάζουν σοβαρές μορφές της αυξάνεται. Χθες οι αρχές έκαναν λόγο για 367 ασθενείς σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Νότια Κορέα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 2.125 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 212.448 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (4/1.492 σε 24 ώρες), δείχνουν τα σημερινά δεδομένα της κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,00%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις