Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Ο 19χρονος πιανίστας – φαινόμενο Yunchan Lim υπέγραψε συμβόλαιο με βρετανική δισκογραφική εταιρεία

Νότια Κορέα: Ο 19χρονος πιανίστας – φαινόμενο Yunchan Lim υπέγραψε συμβόλαιο με βρετανική δισκογραφική εταιρεία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Ο 19χρονος πιανίστας, Γιουντσάν Λιμ (Yunchan Lim), από τη Νότια Κορέα που τον αποκαλούν «απάντηση της κλασικής μουσικής στην K-pop» σαρώνει και έξω από τα σύνορα της χώρας και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τη βρετανική Decca Records.

Ο Yunchan Lim ενθουσίασε τον κόσμο της μουσικής πέρυσι όταν έγινε ο νεότερος νικητής του διάσημου διαγωνισμού πιάνου Van Cliburn στο Τέξας. Η ερμηνεία του 19χρονου από τη Νότια Κορέρα στο Κοντσέρτο για πιάνο Νο 3 του Ραχμάνινοφ έχει από τότε παρακολουθηθεί περισσότερες από 12 εκατομμύρια φορές στο YouTube.

Φωτογραφίες με το πρόσωπό του πιανίστα από τη Νότια Κορέα τυπώνονται σε T-shirts και με το μουσικό ταλέντο του κέρδισε λεγεώνες θαυμαστών.

Η Decca εξασφάλισε τη συμφωνία με τον μουσικό μετά από πόλεμο προσφορών, αναφέρει το BBC.

Ο Yunchan Lim είχε επαφές με στελέχη δισκογραφικών εταιρειών στο Τόκιο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Ρώμη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Σεούλ προτού αποφασίσει τελικά να υπογράψει με τη βρετανική δισκογραφική εταιρεία.

Ο Yunchan Lim γεννήθηκε στη Siheung της Νότιας Κορέας το 2004. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα επτά του και έχοντας αναδείξει σημαντικό ταλέντο, άρχισε τις σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Κέντρου Τεχνών της Σεούλ ένα χρόνον αργότερα.

Στα δεκατρία του, συνέχισε τις σπουδές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών της Κορέας και στη συνέχεια φοίτησε στο Κονσερβατόριο Νέα Αγγλίας στη Βοστώνη με δάσκαλο τον Minsoo Sohn.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις