Νότια Κορέα: Πάνω από 500 κρούσματα για 2η συνεχόμενη μέρα – Φόβοι για κορεσμό των νοσοκομείων

Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Παρασκευή (27/11) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν πάνω από πεντακόσια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Επίπεδο που είχαν να δουν σχεδόν εννιά μήνες, καθώς αυτό που αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναγκάζει τις υγειονομικές αρχές της χώρας να σπεύσουν να αναζητήσουν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες.

Οι 569 νέες μολύνσεις ήταν λίγο λιγότερες από τις 583 που εντοπίστηκαν την προηγουμένη, με τη Νότια Κορέα να θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που βίωνε τον Μάρτιο, όταν μετατρεπόταν στην δεύτερη χώρα όπου ξεσπούσε η πανδημία μετά την Κίνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Ασίας ανέρχεται σε 516 νεκρούς επί συνόλου 32.887 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας μειώθηκε στο 1,57%.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 77 από 78 την προηγουμένη, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν προειδοποίησε ότι τα κρούσματα μπορεί φθάσουν τα χίλια την ημέρα, επιδεινώνοντας την κρίση και προκαλώντας κορεσμό των δομών υγείας εάν δεν καταστεί εφικτή η ανάσχεση του τρίτου κύματος με τα περιοριστικά μέτρα και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και οξυμένη, καθώς όλες, και οι 17 μητροπολιτικές πόλεις και οι επαρχίες και ειδικά οι 25 συνοικίες της Σεούλ αναφέρουν νέα κρούσματα», είπε ο Τσονγκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κλιμακίου που χειρίζεται την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Από τα νέα κρούσματα, 525 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Από αυτά, το 64% και πλέον εντοπίζεται στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Αδιανόητη βία στο Τιγκράι της Αιθιοπίας: Τους αναγκάζουν να βιάζουν συγγενείς τους

Αδιανόητη βία στο Τιγκράι της Αιθιοπίας: Τους αναγκάζουν να βιάζουν συγγενείς τους

Καταγγελίες που προκαλούν κόμπο στο στομάχι για όσα ζουν οι πολίτες της επαρχίας Τιγκράι της Αιθιοπίας. Άνθρωποι που τους αναγκάζουν να βιάζουν συγγενείς τους ή ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός – Κίνα: Βρέθηκε εστία μόλυνσης σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Κορονοϊός – Κίνα: Βρέθηκε εστία μόλυνσης σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε εστία μολύνσεων covid-19 (ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός) μεταξύ των εργαζομένων σε εγχώριο ... Διαβάστε περισσότερα
Ιαπωνία: Ακόμα και ποινές φυλάκισης για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Ιαπωνία: Ακόμα και ποινές φυλάκισης για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε την Παρασκευή (22/1) δύο νομοσχέδια που έχουν στόχο να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της ... Διαβάστε περισσότερα