Κόσμος

Νότια Κορέα: Πρωτοφανής χιονόπτωση χτυπά τη χώρα – Η τρίτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στη Σεούλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα λευκά έχει ντυθεί η Σεούλ, όπως και άλλες πόλεις της Νότιας Κορέας εξαιτίας της πρωτοφανούς για την εποχή χιονόπτωση που έχει καλύψει τα πάντα προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Η ισχυρή χιονόπτωση που χτυπά και σήμερα (28.11.2024) τη Νότια Κορέα, έχει προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ενώ δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και έχει ανασταλεί η λειτουργία πορθμείων.

Αν και υπάρχουν ενδείξεις για βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η χθεσινή χιονόπτωση ήταν η τρίτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην πρωτεύουσα Σεούλ από το 1907 που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο δεδομένα από την πόλη.

Πάνω από 40 εκατοστά χιονιού είχαν καλύψει ως τις 08:00 τοπική ώρα τμήματα της Σεούλ, αν και οι υπεύθυνοι των μετεωρολογικών υπηρεσιών ήραν μετά τις 10:00 πμ σήμερα τον συναγερμό για ισχυρές χιονοπτώσεις που είχαν εκδώσει για την μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας. Ωστόσο σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ο συναγερμός παραμένει σε ισχύ σε άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας.

Το Yonhap μετέδωσε ότι τουλάχιστον πέντε θάνατοι που σχετίζονται με το ρεκόρ χιονόπτωσης καταγράφηκαν στην επαρχία Γκιεονγκί, η οποία γειτονεύει με τη Σεούλ, από χθες, Τετάρτη. Οι τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κατασκευές λόγω του μεγάλου βάρους του χιονιού, και ένας σε τροχαίο με λεωφορείο που προκλήθηκε από την ολισθηρότητα του δρόμου λόγω του παγετού, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε παράλληλα ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ σε καραμπόλα 53 οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Γουονγού στην επαρχία Γκάνγουον, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

A woman using a smart phone walks during heavy snow fall in central Seoul, South Korea, November 27, 2024.   REUTERS

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, συνολικά 156 πτήσεις ακυρώθηκαν, προβλήματα προοκλήθηκαν στη λειτουργία 104 πορθμείων και καταγράφηκαν 131 διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, ενώ μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης καθυστερήσεις σε δρομολόγια των τρένων.

 

Το βασικό αεροδρόμιο της Σεούλ, το Ιντσεόν, ήταν αυτό που επλήγη περισσότερο, με τους επιβάτες να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις κατά μέσον όρο δύο ωρών, ενώ το 31% των πτήσεων καθυστέρησε και το 16% ακυρώθηκε σήμερα, δείχνει ο ιστότοπος παρακολούθησης των αεροπορικών πτήσεων Flightradar24.

 

 

Στην επαρχία Γκιεονγκί ως το μεσημέρι τοπική ώρα 1.285 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων είχαν κλείσει, σύμφωνα με τις αρχές.

South Korea snow reuters

Η ασυνήθιστα ισχυρή αυτή χιονόπτωση για τον μήνα Νοέμβριο αποδίδεται στις υψηλότερες από το συνηθισμένο θερμοκρασίες των υδάτων της θάλασσας δυτικά της κορεατικής χερσονήσου όταν συναντούν ρεύματα ψυχρού αέρα.

Στη γειτονική Βόρεια Κορέα έπεσαν επίσης πάνω από 10 εκατοστά χιονιού σε ορισμένες περιοχές μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Korean Central Television.

Φωτογραφίες: Reuters/Kim Hong-Ji

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Youtuber έμεινε για ένα 24ωρο στο «πιο θανατηφόρο νησί του κόσμου» – «Σε σκοτώνει αν αναπνεύσεις τον αέρα του»
Το μικρό νησί στη Σκωτία βρίσκεται στον κόλπο Gruinard μεταξύ Gairloch και Ullapool και για δεκαετίες ήταν γνωστό ως «Anthrax Island» - Οι οι βρετανικές αρχές το είχαν χαρακτηρίσει ακατοίκητο λόγω της μόλυνσης του εδάφους με άνθρακα
Ο Youtuber
Συντριβή των Εργατικών στις τοπικές εκλογές στη Βρετανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο Στάρμερ, πανηγυρίζει ο Φάρατζ
Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 1/3 των τοπικών αρχών, το Reform κερδίζει πάνω από 270 νέες έδρες, ενώ ο αριθμός των Εργατικών μειώθηκε κατά 202 - Απώλεια δημοτικών συμβούλων είχαν και οι Συντηρητικοί ενώ ελαφρώς κερδισμένοι βγαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
3 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία - Πήγαν για πεζοπορία παρά τις προειδοποιήσεις
«Η κατεύθυνση της διασποράς της τέφρας είναι προς τα βόρεια, επομένως οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή»
ηφαίστειο Ινδονησία