Κόσμος

Νότια Κορέα: Πρωτοφανής χιονόπτωση χτυπά τη χώρα – Η τρίτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στη Σεούλ

Στα λευκά έχει ντυθεί η Σεούλ, όπως και άλλες πόλεις της Νότιας Κορέας εξαιτίας της πρωτοφανούς για την εποχή χιονόπτωση που έχει καλύψει τα πάντα προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Η ισχυρή χιονόπτωση που χτυπά και σήμερα (28.11.2024) τη Νότια Κορέα, έχει προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ενώ δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και έχει ανασταλεί η λειτουργία πορθμείων.

Αν και υπάρχουν ενδείξεις για βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η χθεσινή χιονόπτωση ήταν η τρίτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην πρωτεύουσα Σεούλ από το 1907 που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο δεδομένα από την πόλη.

Πάνω από 40 εκατοστά χιονιού είχαν καλύψει ως τις 08:00 τοπική ώρα τμήματα της Σεούλ, αν και οι υπεύθυνοι των μετεωρολογικών υπηρεσιών ήραν μετά τις 10:00 πμ σήμερα τον συναγερμό για ισχυρές χιονοπτώσεις που είχαν εκδώσει για την μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας. Ωστόσο σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ο συναγερμός παραμένει σε ισχύ σε άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας.

Το Yonhap μετέδωσε ότι τουλάχιστον πέντε θάνατοι που σχετίζονται με το ρεκόρ χιονόπτωσης καταγράφηκαν στην επαρχία Γκιεονγκί, η οποία γειτονεύει με τη Σεούλ, από χθες, Τετάρτη. Οι τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κατασκευές λόγω του μεγάλου βάρους του χιονιού, και ένας σε τροχαίο με λεωφορείο που προκλήθηκε από την ολισθηρότητα του δρόμου λόγω του παγετού, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε παράλληλα ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ σε καραμπόλα 53 οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Γουονγού στην επαρχία Γκάνγουον, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

A woman using a smart phone walks during heavy snow fall in central Seoul, South Korea, November 27, 2024.   REUTERS

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, συνολικά 156 πτήσεις ακυρώθηκαν, προβλήματα προοκλήθηκαν στη λειτουργία 104 πορθμείων και καταγράφηκαν 131 διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, ενώ μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης καθυστερήσεις σε δρομολόγια των τρένων.

 

Το βασικό αεροδρόμιο της Σεούλ, το Ιντσεόν, ήταν αυτό που επλήγη περισσότερο, με τους επιβάτες να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις κατά μέσον όρο δύο ωρών, ενώ το 31% των πτήσεων καθυστέρησε και το 16% ακυρώθηκε σήμερα, δείχνει ο ιστότοπος παρακολούθησης των αεροπορικών πτήσεων Flightradar24.

 

 

Στην επαρχία Γκιεονγκί ως το μεσημέρι τοπική ώρα 1.285 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων είχαν κλείσει, σύμφωνα με τις αρχές.

South Korea snow reuters

Η ασυνήθιστα ισχυρή αυτή χιονόπτωση για τον μήνα Νοέμβριο αποδίδεται στις υψηλότερες από το συνηθισμένο θερμοκρασίες των υδάτων της θάλασσας δυτικά της κορεατικής χερσονήσου όταν συναντούν ρεύματα ψυχρού αέρα.

Στη γειτονική Βόρεια Κορέα έπεσαν επίσης πάνω από 10 εκατοστά χιονιού σε ορισμένες περιοχές μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Korean Central Television.

Φωτογραφίες: Reuters/Kim Hong-Ji

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν