Κόσμος

Ντέιβιντ Φίντσερ και Γκάρι Όλντμαν μαζί στο “Mank”

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Φίντσερ, γνωστός από τις ταινίες "Se7en" και "The Social Network" συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Όσκαρ Άγγλο ηθοποιό, Γκάρι Όλντμαν για ένα νέο φιλμ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βιογραφική ταινία “Mank” έχει θέμα τη ζωή του σεναριογράφου Χέρμαν Μάνκιεβιτς, ο οποίος έγινε γνωστός από την κλασσική ταινία “Πολίτης Κέιν” (Citizen Kane) του 1941. Η δραματική ταινία “Πολίτης Κέιν” σκηνοθεσίας και παραγωγής του Όρσον Γουέλς θεωρείται μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών, μεταξύ άλλων για την πρωτοποριακή χρήση των αναδρομών στην ιστορία.

Παρά την επιτυχία της η ταινία απέσπασε μόνο ένα Όσκαρ, στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου.

Στο επίκεντρο του φιλμ “Mank” θα είναι οι τεταμένες σχέσεις του σεναριογράφου με τον σκηνοθέτη Όρσον Γουέλς και η γενικότερη ατμόσφαιρα στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία του Φίντσερ θα είναι ασπρόμαυρη και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε η βιογραφική ταινία θα προβληθεί στο Netflix.

O Μάνκιεβιτς (το ψευδώνυμο του οποίου ήταν Mank) ήταν δημοσιογράφος και κριτικός τη δεκαετία του 1920, καθώς και μέλος του Algonquin Round Table, του φημισμένου λογοτεχνικού συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’20, όμως, την περίοδο της μετάβασης από τον βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο, προσλήφθηκε από την Paramount για να εργαστεί στο Χόλιγουντ ως σεναριογράφος σε κινηματογραφικές ταινίες.

Εργάστηκε σε κλασικές πλέον ταινίες όπως “Ο Μάγος του Όζ” του 1939, “Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθιές” του 1953, αλλά η διαμάχη του με τον Όρσον Γουέλς για το φιλμ “Πολίτης Κέιν” τον ακολούθησε έως τον θάνατό του, σύμφωνα με το THR.

Τόσο ο Μάνκιεβιτς όσο και ο Γουέλς εργάστηκαν για το σενάριο, αλλά ο πρώτος κατηγόρησε τον σκηνοθέτη ότι προσπαθούσε να τον απομακρύνει από το προσκήνιο, λέγοντας ακόμη και ότι ο Γουέλς του πρότεινε να τον πληρώσει με αντάλλαγμα να είναι ο μοναδικός που θα φαίνεται ως υπεύθυνος σεναρίου.

Οι υποστηρικτές του Μάνκιεβιτς οι οποίοι ήταν πολλοί, φώναζαν και τραγουδούσαν “Mank, Mank, Mank” όταν η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ και οι δύο έλαβαν το τρόπαιο (αλλά δεν ήταν παρόντες την τελετή απονομής).

Ο Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του αλκοολικού, μαχητικού Μάνκιεβιτς θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα ακόμη Όσκαρ, σύμφωνα με το THR. Ο Άγγλος ηθοποιός έχει ήδη βραβευθεί με Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία “Darkest Hour” στην οποία υποδύθηκε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή
Ρούμπιο: «Οι ΗΠΑ περιμένουν απάντηση από το Ιράν στην πρόταση για τερματισμό του πολέμου μέσα στην μέρα»
Ο Ρούμπιο σχολίασε τα δημοσιεύματα, για το Ιράν που έχει φτιάξει ή προσπαθεί να φτιάξει νέα υπηρεσία για τον έλεγχο στην κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ: «Αυτό θα ήταν πολύ προβληματικό και απαράδεκτο»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο