Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντένις Ρόντμαν: “Κακό” παιδί και στα 56 του! Κινδυνεύει με φυλακή

Ντένις Ρόντμαν
Φωτογραφία Αρχείου EPA

Κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος… “σκουπιδιάρης” (σ.σ. ριμπάουντερ γαρ) του NBA. Αλλά πάντα ο Ντένις Ρόντμαν ήταν “κακό παιδί”.

Όχι με την αυστηρή έννοια του όρου. Με τους κανόνες (εκτός ενίοτε κι εντός μπάσκετ) είχε ένα θέμα. Ο Ντένις Ρόντμαν, ο εκκεντρικός παίκτης με τα περίεργα χρώματα στα μαλλιά, τα σκουλαρίκια και τα τατουάζ, ο άνθρωπος που έβαλε το λιθαράκι του στη… δεύτερη αυτοκρατορία των Σικάγο Μπουλς, έχει ξανά προβλήματα με το νόμο.

Αυτή τη φορά γιατί τα… έτσουξε. Και τον έπιασαν. Και τη Δευτέρα (12.03.2018) τον καταδίκασαν σε φυλάκιση με αναστολή γιατί τον είχαν συλλάβει στην Καλιφόρνια να οδηγεί μεθυσμένος.

Έχει φτάσει πλέον τα 56 ο Ντένις Ρόντμαν. Και στα… γεράματα κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 90 ημερών αν δεν τηρήσει τους όρους που του επέβαλε το δικαστήριο για τα επόμενα τρία χρόνια. Ένας από τους όρους είναι να παρακολουθήσει ένα εννιάμηνο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους του αλκοόλ.

Ο Ντένις Ρόντμαν και τα προβλήματα με το νόμο

«Το δικαστήριο έκανε τη σωστή επιλογή, πήρε υπόψη του τις προσπάθειες που έκανε ο Ντένις για να θεραπευτεί», εξήγησε ο συνήγορος του διάσημου, εκκεντρικού πρώην μπασκετμπολίστα, Πολ Μέγερ.

«Ο Ντένις ανέλαβε τις ευθύνες του, καταβάλλει προσπάθειες να παραμείνει νηφάλιος κι έχει κάνει μεγάλες προόδους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ρόντμαν είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο από την αστυνομία στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια. Είχε τεθεί υπό κράτηση για μικρό διάστημα, αφού το αλκοόλ στο αίμα του ήταν τριπλάσιο του επιτρεπόμενου ορίου.

Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πέντε φορές πρωταθλητής του NBA, συνελήφθη για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Τον Φεβρουάριο του 2017, καταδικάστηκε να προσφέρει 30 ώρες κοινωφελούς έργου γιατί προκάλεσε ατύχημα μπαίνοντας ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο ενώ δεν είχε καν άδεια οδήγησης.

Ο φίλος του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Ρόντμαν, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση άρχισε τα… ταξίδια στη Βόρεια Κορέα. Δεν έκρυψε ποτέ τη φιλία του με έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους ηγέτες στον κόσμο: τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης εκτιμούσαν μάλιστα ότι θα μπορούσε να παίξει ρόλο ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις