Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντι Μάιο: Ακύρωσε ομιλία στο Κορλεόνε της Σικελίας λόγω… μαφίας!

Ντι Μάιο
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων, αποφάσισε να ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία του στο χωριό Κορλεόνε της Σικελίας.

Γιατί όμως ο Ντι Μάιο ακύρωσε την ομιλία του; Αιτία της απόφασης αυτής, η θέση του υποψήφιου δημάρχου των Πέντε Αστέρων, στην κωμόπολη αυτή της Σικελίας, Μαουρίτσιο Πασκούτσι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με τους συγγενείς των μαφιόζων.

Παράλληλα, ο Πασκούτσι είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία με ανιψιό του αρχινονού της Κόζα Νόστρα, Μπερνάρντο Προβεντσάνο.

Ο Ντι Μάιο και η… προσοχή με την μαφία

«Το κράτος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό, και να μην πλησιάζει ποτέ, ούτε με μια εικόνα του, τον κόσμο αυτό», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Θεωρώ ότι η δήλωση του υποψήφιού μας έγινε “καλή τη πίστει”, αλλά η όλη ιδέα είναι άκρως επικίνδυνη. Τις ψήφους των ανθρώπων αυτών δεν τις θέλουμε, τις απεχθανόμαστε», πρόσθεσε ο αρχηγός των «πεντάστερων».

Τις θέσεις του Μαουρίτσιο Πασκούτσι αποκάλυψε η εφημερίδα La Repubblica και τώρα, είναι πολύ πιθανό να αποσυρθεί από την κούρσα για την θέση του δημάρχου του Κορλεόνε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις