Κόσμος

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα εκδικηθεί για τις νέες δυτικές κυρώσεις

Ο νούμερο δύο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε σήμερα ότι η χώρα του θα πάρει εκδίκηση για τις νέες δυτικές κυρώσεις, που ανακοινώθηκαν με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και του θανάτου του Ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

«Ας τους αφήσουμε (τους Δυτικούς) να υποφέρουν όλοι εκεί. Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό, πρέπει να τους εκδικηθούμε όπου είναι δυνατόν. Είναι εχθροί μας», έγραψε στο Telegram ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που συνηθίζει να κάνει πολεμοχαρείς δηλώσεις.

Ο Μεντβέντεφ ζήτησε επίσης να γίνουν μυστικές επιχειρήσεις σε εδάφη δυτικών χωρών, την ώρα που η Ρωσία ήδη κατηγορείται συχνά για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις, για απόπειρες άσκησης επιρροής και για δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας. Η Μόσχα τα διαψεύδει συστηματικά.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν μάλλον μια φιλελεύθερη φωνή του πουτινικού συστήματος, έχει εμφανιστεί από την αρχή της επίθεσης κατά της Ουκρανίας ως μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική φωνή, απειλώντας, για παράδειγμα, συχνά με την προσφυγή σε πυρηνικά όπλα ή με εισβολή σε χώρες που υποστηρίζουν το Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Boeing 787 που οδήγησε στον θάνατο 279 ανθρώπους
Ειδικοί έχουν επισημάνει πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια της καταστροφής, που συγκαταλέγεται στις χειρότερες των τελευταίων χρόνων
Το κατεστραμμένο αεροπλάνο στην Ινδία
Χιλιάδες πολίτες της νότιας Ευρώπης διαδηλώνουν για τον υπερτουρισμό: Με νεροπίστολα αντιδρούν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης
Ρεκόρ αριθμού τουριστών αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η Ισπανία και η Γαλλία - Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης διαμαρτύρονται για την αύξηση των ενοικίων που έχει προκαλέσει ο μαζικός τουρισμός
Φωτογραφία Reuters 1