Κόσμος

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα εκδικηθεί για τις νέες δυτικές κυρώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νούμερο δύο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε σήμερα ότι η χώρα του θα πάρει εκδίκηση για τις νέες δυτικές κυρώσεις, που ανακοινώθηκαν με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και του θανάτου του Ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

«Ας τους αφήσουμε (τους Δυτικούς) να υποφέρουν όλοι εκεί. Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό, πρέπει να τους εκδικηθούμε όπου είναι δυνατόν. Είναι εχθροί μας», έγραψε στο Telegram ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που συνηθίζει να κάνει πολεμοχαρείς δηλώσεις.

Ο Μεντβέντεφ ζήτησε επίσης να γίνουν μυστικές επιχειρήσεις σε εδάφη δυτικών χωρών, την ώρα που η Ρωσία ήδη κατηγορείται συχνά για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις, για απόπειρες άσκησης επιρροής και για δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας. Η Μόσχα τα διαψεύδει συστηματικά.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν μάλλον μια φιλελεύθερη φωνή του πουτινικού συστήματος, έχει εμφανιστεί από την αρχή της επίθεσης κατά της Ουκρανίας ως μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική φωνή, απειλώντας, για παράδειγμα, συχνά με την προσφυγή σε πυρηνικά όπλα ή με εισβολή σε χώρες που υποστηρίζουν το Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις Αιγύπτιοι βρέθηκαν νεκροί στον ποταμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία - Είχαν πάει για μπάνιο την Κυριακή όταν εξαφανίστηκαν
Μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας εντόπισαν σήμερα δύο πτώματα στον ποταμό και λίγο αργότερα οι πυροσβέστες βρήκαν νεκρό και τον τρίτο άνδρα
ποταμός
Βρέθηκαν μετά από 74 χρόνια συντρίμμια του αεροπλάνου της Pan Am που είχε συντριβεί το 1952 στον Ατλαντικό
Λίγο μετά την απογείωσή του τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο κινητήρες της δεξιάς πλευράς και το αεροσκάφος συνετρίβη στον ωκεανό λίγα λεπτά αργότερα, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
αεροπλάνο