Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ντόναλντ Τουσκ: Την Πέμπτη η απόφαση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Ντόναλντ Τουσκ: Την Πέμπτη η απόφαση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για τη διεξαγωγή μιας έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκή Ένωσης αφιερωμένης στη μεταναστευτική κρίση, και θα ανακοινώσει την απόφασή του την Πέμπτη.

“Κατά τις διαβουλεύσεις μου, ορισμένοι ηγέτες ζήτησαν μια έκτακτη σύνοδο κορυφής για τη μετανάστευση. Θα συνεχίσω τις συζητήσεις και θα ανακοινώσω την απόφασή μου την Πέμπτη” ανέφερε ο Τουσκ μέσω του Twitter.

Η Γερμανία και η Αυστρία ζήτησαν σήμερα να συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος κορυφής την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπιστεί η χειρότερη μεταναστευτική κρίση που έχει γνωρίσει η Ευρώπη από το 1945. Η Σλοβακία, που διαφωνεί με το προτεινόμενο σύστημα των ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, τάχθηκε επίσης υπέρ της διεξαγωγής μιας συνόδου κορυφής.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τουσκ δήλωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών των χωρών-μελών της ΕΕ εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε