Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Αν εκλεγώ θα επιβάλω δασμούς σε Μεξικό και Κίνα για να σταματήσει η διακίνηση φαιντανύλης

Σαφές μήνυμα πως στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών τον αναδείξουν νικητή θα προχωρήσει την επιβολή τιμωρητικών δασμών σε προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό και την Κίνα, αν δεν λάβουν μέτρα για να σταματήσει η διακίνηση φαιντανύλης προς τις ΗΠΑ έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα μονομαχήσει σήμερα, Τρίτη (05.11.24) με την Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις σε μία εκλογική διαδικασία, που όπως όλα δείχνουν θα έχει χαρακτηριστικά θρίλερ.  

Σε ομιλία του στην Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια, ο κ. Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, λίγες ώρες ουσιαστικά πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές, πως θα αναλάβει αμέσως δράση για να παταχθεί η διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα του μέσω της μεξικανικής επικράτειας και θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης τους δασμούς.

«Θα σταματήσουμε αμέσως τα ναρκωτικά που μας κατακλύζουν περνώντας τα σύνορά μας», εξήγγειλε.

Είπε πως θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών 25% σε μεξικανικά προϊόντα και θα κάνει «το ίδιο πράγμα στην Κίνα» για να σταματήσει τη διακίνηση φαιντανύλης.

«Κάθε αναθεματισμένο πράγμα που πουλάνε στις ΗΠΑ θα έχει (επιπλέον δασμό) 25% μέχρι να σταματήσουν την είσοδο ναρκωτικών. Και να σας πω κάτι, τα ναρκωτικά θα σταματήσουν τόσο γρήγορα που θα κάνει σβούρα το κεφάλι σας», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε επίσης στην ομιλία του την εξαγγελία του πως θα προχωρήσει σε μαζική απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που επικρατήσει στις σημερινές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου