Κόσμος

Η Ελίζ Στεφάνικ διορίστηκε από τον Τραμπ νέα πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ – Το «προφίλ» και οι επιτυχίες της

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επισήμως σήμερα (11.11.2024) ότι επέλεξε την Ρεπουμπλικανή βουλευτή, Ελίζ Στεφάνικ, ως νέα πρέσβη των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Μετά την νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ διορίζει πλέον τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις «κλειδιά» όχι μόνο στην κυβέρνησή του αλλά και στα ανώτατα αξιώματα των ΗΠΑ.

«Είναι τιμή μου να προτείνω την Ελίζ Στεφάνικ για να υπηρετήσει στο υπουργικό μου συμβούλιο ως πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. Η Ελίζ είναι απίστευτα δυνατή, σκληρή και ευφυής μαχήτρια για την πολιτική Πρώτα η Αμερική», είπε ο Τραμπ.

Το «προφίλ» και οι επιτυχίες της

Η Στεφάνικ, ηλικίας 40 ετών, η οποία εκλέγεται στη Νέα Υόρκη και είναι σήμερα τέταρτη τη τάξει στην ιεραρχία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χαρακτηρίζεται απόλυτα πιστή σύμμαχος του Τραμπ τα τελευταία χρόνια και θεωρείτο πως βρισκόταν ήδη υπό εξέταση για το αξίωμα, ισότιμο με υπουργικό θώκο στην αμερικανική κυβέρνηση.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο βόρειο τμήμα της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και εργάστηκε στον Λευκό Οίκο κατά την περίοδο διακυβέρνησης του πρώην Ρεπουμπλικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους τόσο στο συμβούλιο εσωτερικής πολιτικής όσο και στο γραφείο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Το 2014 έγινε η νεότερη γυναίκα που εξελέγη ποτέ στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας τα βόρεια τμήματα της Νέας Υόρκης και αργότερα έγινε η νεότερη γυναίκα που υπηρέτησε σε ηγετικές θέσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Η Ελίζ Στεφάνικ ήταν γνωστή για τις μετριοπαθείς και συντηρητικές θέσεις της. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η στενότερη συνεργασία με το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε να υποστηρίζει πιο έντονα το κίνημα «Make America Great Again» και είδε την δημοφιλία της να «εκτοξεύεται».

REUTERSREUTERS/Andrew Kelly

Οι επαφές του Ντόναλντ Τραμπ

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε το Σάββατο (09.11.2024) ότι η πρώην αντίπαλός του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Νίκι Χέιλι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν θα συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνησή του.

Η Χέιλι, πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στην προηγούμενη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία (2017-2021), εντέλει τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ για τον Λευκό Οίκο, παρά τη σκληρή σύγκρουσή τους όταν διεκδικούσε το χρίσμα της παράταξης ώστε να είναι αυτή η υποψήφια για την προεδρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει συζητήσεις και συναντήσεις με δυνητικούς υποψήφιους για διάφορες θέσεις στην κυβέρνησή του και στον κρατικό μηχανισμό ενόψει της ορκωμοσίας του την 20ή Ιανουαρίου 2025.

Το Reuters μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο Τραμπ συναντήθηκε με τον διακεκριμένο επενδυτή Σκοτ Μπέσεντ, ο οποίος είναι πιθανός υποψήφιος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο
Γκέχαρντ Σρέντερ: Από καγκελάριος, μέλος ρωσικής αλυσίδας σουπερμάρκετ – Η υποδοχή με χειροκροτήματα
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέπτυξε στενή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ενώ αργότερα εργάστηκε για ρωσικές κρατικές εταιρείες
Γερμανία
Φρενίτιδα στα social media για την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο με φόντο την Ακρόπολη – Τη μετέδωσαν live BBC και Fox News
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, έκανε και τον γύρο των social media, με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλον Μασκ να την αναπαράγουν
Μάρκο Ρούμπιο
Κρίστα Πάικ: Οι δικηγόροι της ζητούν να ελεγχθούν ο εξοπλισμός και οι σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα εκτέλεσής της
Τις σύριγγες και τυχόν υπολείμματα φαρμάκων αλλά και εν γένει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ ζητούν οι δικηγόροι της
Κρίστι Πάικ