Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: «Δώρο θεού» ότι κόλλησε κορονοϊό – Βαριά μακιγιαρισμένος έκανε… διαφήμιση φαρμάκων

Ντόναλντ Τραμπ

Κάθε του εμφάνιση να προκαλεί από τη μια οργή για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία που έχει κοστίζει τη ζωή σε περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ κι από την άλλη θλίψη για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος απλά για να μείνει στην εξουσία. Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε ακόμη ένα -πολύ κακό και με κακό μακιγιάζ- σόου.

Βαμμένος τόσο πολύ που έμοιαζε να έχει βγει μόλις από το… σολάριουμ, ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί οργή γιατί αποκάλεσε σε νέο video – μήνυμα προς τους Αμερικανούς το ότι κόλλησε κορονοϊό «δώρο θεού» και έμμεση «ευλογία» και θλίψη γιατί ως πρόεδρος των ΗΠΑ έπεσε τόσο χαμηλά ενόψει εκλογών, που βγήκε να πει τόσο καλά ήταν τα φάρμακα που πήρε (τα οποία διαφήμισε τόσο πολύ που ούτε οι ίδιες οι εταιρίες δεν θα φαντάζονταν), πως τα πήρε με δική του εντολή και πως εκείνος έχει τη δύναμη να τα δώσει στον κόσμο δωρεάν για να τους σώσει!

Click4more «Ξεφεύγει» ο Τραμπ: «Ο Μπάιντεν είναι θεόμουρλος και όλοι το γνωρίζουν»

Πριν μερικές μέρες έλεγε στον κόσμο να μην αφήσει τον κορονοϊό να τον νικήσει και να κυριαρχήσει τη ζωή του. Τον κορονοϊό που έχει θερίσει ζωές παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα. Και αφού τους ζήτησε να βγουν και να κολλήσουν, τότε, χωρίς αιδώ, τους υπόσχεται θεραπεία και μάλιστα δωρεάν.

«Μάλλον με αναγνωρίζετε, είμαι ο αγαπημένος σας πρόεδρος», ξεκινάει το βίντεο ο Ντόναλντ Τραμπ, στεκόμενος έξω από το Οβάλ Γραφείο. Μάλλον η πρώτη φράση δεν βγήκε από το στόμα του γιατί τον είχαν μακιγιάρει τόσο που φαινόταν από… χιλιόμετρα.

Και μετά άρχισε ένα λογίδριο για να αποθεώσει τα φάρμακα της Regeneron που του έδωσαν ή καλύτερα που, όπως λέει, ζήτησε να του δώσουν. Αναφέρει το όνομα αυτό αρκετές φορές, όπως κι εκείνο της εταιρίας Eli Lilly. Γιατί αν κάτι ξέρει να κάνει καλά ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε να πουλάει. Είτε είναι ακίνητα είτε είναι φάρμακα…

Σε ένα από τα σημεία του βίντεο (σ.σ. στο1.50) φαίνεται η εικόνα να “πηδάει” σαν να έχει γίνει μοντάζ. Ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ να… έβηξε πάλι

«Ένιωσα καλά αμέσως» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θεραπεία της Regeneron και δεν κρύβει πως οι θεραπείες που υπάρχουν (και τις οποίες διαφημίζει) είναι πιο σημαντικές από εμβόλιο! Και λέει πως θέλει να δοθεί σε όλους «η θεραπεία που δόθηκε στον πρόεδρό σας. Γιατί αισθάνομαι καλά, τέλεια». Είναι τόσο καλός ο πρόεδρος των ΗΠΑ (λέει ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ για τον εαυτό του, που πιέζει όσο κανείς άλλος τον FDA να εγκρίνει φάρμακα, που κατάλαβε εκείνος πόσο καλή είναι η θεραπεία που του δόθηκε και θέλει να δώσει στο λαό του, δωρεάν, τα φάρμακα που θα τους σώσουν από τον κορονοϊό. Και υπόσχεται (!): «θα γίνετε καλά. Θα γίνετε καλά γρήγορα όπως έγινα εγώ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά κατηγορεί την Κίνα για τον κορονοϊό και την απειλεί πως «θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

Και κλείνει το παραλήρημα με τη φράση «καλή τύχη». Μάλλον ξέρει πως οι Αμερικανοί θα τη χρειαστούν! 

Δείτε το εξοργιστικό video 

 

Όλα όσα λέει ο Ντόναλντ Τραμπ στο βίντεο

«Μάλλον με αναγνωρίζετε, είμαι ο αγαπημένος σας πρόεδρος και στέκομαι μπροστά από το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο που είναι πάντα ένα συναρπαστικό μέρος να βρίσκεσαι

Γύρισα χθες από το νοσοκομείο Γουόλτερ Ρίντ , πέρασα 4 μέρες εκεί. Δεν χρειαζόταν, θα μπορούσα να έχω μείνει στον Λευκό Οίκο αλλά οι γιατροί είπαν «επειδή είσαι πρόεδρος, ας πάμε» και είπα «καλά, μου λέτε τι να κάνω και θα σας ακούσω». Είναι σπουδαίοι επαγγελματίες, έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Όχι μόνο στο Γουόλτερ Ριντ αλλά σε όλη τη χώρα. Έχουμε τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο, τις καλύτερες νοσοκόμες, τους καλύτερους διασώστες, την αστυνομία, κατάπληκτοι, πυροσβέστες, όλοι είναι υπέροχοι. Έχουμε σπουδαίους ανθρώπους, είμαστε σπουδαία χώρα

Πέρασα τέσσερις μέρες εκεί (σ.σ. στο νοσοκομείο). Δεν ένιωθα τόσο θερμός και με σύντομα μου έδωσαν Regeneron και άλλα πράγματα, αλλά αυτό νομίζω ήταν το κλειδί. Μου έδωσαν Regeneron και ήταν απίστευτο. Ένιωσα καλά αμέσως. Ένιωσα τόσο καλά πριν από τρεις μέρες όσο καλά νιώθω τώρα. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως έχουμε το Regeneron, έχουμε ένα παρόμοιο φάρμακο από την (εταιρία) Eli Lilly, και θα κυκλοφορήσουν και θα προσπαθήσουμε να τα έχουμε διαθέσιμα για επείγουσες ανάγκες. Το εγκρίναμε, εγώ το ενέκρινα και αν είστε και νιώθετε άσχημα, θα εργαστούμε για να τα πάρετε και να τα πάρετε δωρεάν, ειδικά αν είστε ηλικιωμένοι. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις έτοιμες, έχω έτοιμη την επείγουσα έγκριση. Θα γίνετε καλύτερα γρήγορα, αυτά είναι πράγματα που κανείς δεν σκεφτόταν πριν από μερικούς μήνες. Υπάρχουν κι άλλα φάρμακα που βοηθούν αλλά αυτά, τα έχω δει, τα αποκαλούν θεραπευτικά. Αλλά για μένα δεν ήταν θεραπευτικά, με έκαναν να αισθανθώ καλύτερα, το αποκαλώ αυτό θεραπεία. Πρέπει να τους δοθεί έγκριση, θέλω να πάνε στα νοσοκομεία, όπου ο κόσμος αισθάνεται άσχημα. Είναι πολύ πιο σημαντικό για μένα από το εμβόλιο.

Για τα εμβόλια έχουμε πολλές εταιρίες που είναι στο τελικό στάδιο, την Johnson & Johnson, τη Moderna, τη Pfizer, σπουδαίες εταιρίες, θα έχουμε ένα σπουδαίο εμβόλιο, πιστεύω ότι πρέπει να το έχουμε πριν από τις εκλογές, αλλά ειλικρινά μπλέκεται η πολιτική και είναι ΟΚ, θέλουν να παίξουν τα παιχνίδια τους, θα είναι μετά τις εκλογές αλλά εμείς θα το έχουμε κάνει, κανείς άλλος. Κανείς δεν θα ήταν ικανός να το κάνει. Η FDA δρα όσο πιο γρήγορα έχει δράσει στην ιστορία της. Κανείς άλλος πρόεδρος δεν τους έχει πιέσει όσο τους πίεσα εγώ για να είμαι ειλικρινής. Τώρα εγκρίνει σε εβδομάδες ενώ συνήθως χρειαζόταν μήνες.

Έχουμε αυτά τα φάρμακα που είναι τόσο καλά, αλλά είναι κατά τη γνώμη μου και θυμηθείτε το ότι θα πουν πως είναι θεραπευτικά και μάλλον είναι. Το βλέπω διαφορετικά, είναι θεραπεία. Για μένα, μπήκα, δεν ένιωθα καλά και 24 ώρες μετά ένιωθα τέλεια, ήθελα να βγω. Αυτό θέλω για όλους. Θέλω να δοθεί σε όλους η θεραπεία που δόθηκε στον πρόεδρό σας. Γιατί αισθάνομαι καλά, τέλεια.

Νομίζω ότι ήταν δώρο Θεού. Ήταν ευλογία «μεταμφιεσμένη». Το κόλλησα, άκουσα για το φάρμακο, είπα δώστε το μου. Ήταν δική μου πρόταση, ήταν απίστευτο το πως δούλεψε. Αν δεν είχα κολλήσει, θα το έβλεπα σαν ένα οποιοδήποτε άλλο φάρμακο αλλά έκανε φανταστική δουλειά.

Θέλω για εσάς αυτό που πήρα εγώ. Και θα σας το δώσω δωρεάν, δεν θα πληρώσετε. Δεν ήταν δικό σας λάθος ήταν της Κίνας και θα πληρώνει βαρύ τίμημα για ό,τι έκανε σε αυτή τη χώρα και στον κόσμο. Όλο αυτό είναι φταίξιμο της Κίνας, να το θυμάστε.

Θα σας φέρουμε το φάρμακο δωρεάν. Θα το φέρουμε στα νοσοκομεία όσο πιο γρήγορα μπορούμε και θα δείτε απίστευτα πράγματα να γίνονται γιατί τη διανομή κάνει ο στρατός μας, που μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες καθημερινά και αυτό είναι πολύ εύκολο για εκείνους. Οι στρατηγοί μας περιμένουν την εντολή και οι φαρμακευτικές έχουν κάνει ήδη πολλά. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι απλά θεραπευτικό, θα είναι κάτι περισσότερο. Θα γίνετε καλά. Θα γίνετε καλά γρήγορα όπως έγινα εγώ. Και πάλι, μια ευλογία που δεν φαινόταν. Καλή τύχη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις