Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Έρχεται πρόσκληση για… τσάι στο Μπάκιγχαμ!

Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ πρόκειται να καλέσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάκιγχαμ. Την ώρα που πολλοί αντιμετωπίζουν με... τρόμο την προεδρία του εκκεντρικού εκατομμυριούχου, η Ελισάβετ βλέπει ευκαιρία να «χτίσει» γέφυρες (αυτές που γκρεμίστηκαν τα τελευταία χρόνια) με τις ΗΠΑ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρόθεση της βασίλισσας Ελισάβετ να καλέσει επίσημα τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times.

Επικαλούμενη δύο υπουργούς και ανώτερο αξιωματούχο με πηγές στην Ντάουνινγκ Στριτ, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συζητήσεις ανάμεσα σε Βρετανούς αξιωματούχους και στο επιτελείο του Τραμπ θα ξεκινήσουν σύντομα για να εξασφαλιστεί ότι η συνάντηση των δύο θα οριστεί για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2017.

Η Sunday Times έγραψε ακόμη ότι η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει πως μία επίσημη επίσκεψη του Τραμπ θα είναι το “μυστικό της όπλο” για την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών μετά τη συνάντηση που είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ με τον επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit Νάιτζελ Φάρατζ πριν από μερικές μέρες. Ο Φάρατζ ήταν ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που είχε συνάντηση με τον Τραμπ.

Εξάλλου, ο Τραμπ προσκάλεσε την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να τον επισκεφθεί το συντομότερο δυνατό κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία έπειτα από την εκλογική του νίκη, όπως έχει ανακοινώσει το γραφείο της πρωθυπουργού. Συνεργάτες της Μέι έχουν δηλώσει ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ είπε στην Μέι κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα ότι η εκλιπούσα σκωτσέζα μητέρα του ήταν “μεγάλη θαυμάστρια” της βασίλισσας και ζήτησε από την πρωθυπουργό να μεταφέρει στη βασίλισσα τις θερμότερες ευχές του.

Η Βρετανία, όπως μεταδίδει το Reuters, επιθυμεί σφόδρα να ενισχύσει την “ειδική σχέση” της χώρας με τις ΗΠΑ την ώρα που η κυβέρνηση της Μέι προετοιμάζεται για την έξοδο από την ΕΕ, μία κίνηση που θα διαμορφώσει τη μελλοντική θέση της Βρετανίας στη διεθνή κοινότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: AI «παρίστανε» τον μάρτυρα σε ανεξιχνίαστη ανθρωποκτονία και έστειλε ψεύτικη πληροφορία στην αστυνομία
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic επινόησε μαρτυρία για υπόθεση δολοφονίας και την υπέβαλε στις αρχές της Φιλαδέλφειας - Η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να εντοπίσει τι είχε συμβεί, προκαλώντας την οργή της αστυνομίας
ΑΙ
Δύο νεκροί και 16 τραυματίες που καταπλακώθηκαν από τεράστια ξύλινα άρματα σε φεστιβάλ της Ιαπωνίας - Δείτε βίντεο
Δύο διαφορετικά δυστυχήματα σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην Οσάκα, όταν βαριά ξύλινα άρματα ανατράπηκαν κατά τη διάρκεια παραδοσιακών εκδηλώσεων
Φεστιβάλ της Ιαπωνίας
Σαουδική Αραβία: Δεκάδες τραυματίες, τουλάχιστον 5 στην εντατική από την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο αεροδρόμιο του Ριάντ
Ισχυρή έκρηξη και εκκένωση του αεροδρομίου - Ασθενοφόρα και ελικόπτερα μετέφεραν τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις
Vehicles travel along a road as black smoke billows from a fire at an oil facility in an industrial area in southern Riyadh, Saudi Arabia, Saturday, Oct. 3, 2026. (AP Photo)
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα