Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη αντίδραση της Στόρμι Ντάνιελς μετά την ποινική δίωξη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ικανοποίηση εξέφρασε η πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς για την ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται πως της έδωσε 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν τις εκλογές του 2016.

Η Στόρμι Ντάνιελς έκανε ένα tweet μετά την ανακοίνωση για τη δίωξη στον Τραμπ, ευχαριστώντας όλους για τη στήριξή τους.

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και την αγάπη σας. Έχω τόσα μηνύματα στα οποία δεν μπορώ να απαντήσω και επίσης… δε θέλω να χύσω τη σαμπάνια μου» γράφει η Ντάνιελς.

Ο δικηγόρος της Κλαρκ Μπρούστερ συμπλήρωσε επίσης πως «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Από πλευράς Δημοκρατικών, ο βουλευτής Άνταμ Σιφ υπογράμμισε πως «η άσκηση ποινικής δίωξης και η σύλληψη πρώην προέδρου είναι κάτι χωρίς προηγούμενο σε όλη την αμερικανική ιστορία».

Επί χρόνια, η αμερικανική δικαιοσύνη επιδιώκει να εξακριβώσει αν ο 76χρονος ρεπουμπλικάνος έκανε ψευδείς δηλώσεις (πλημμέλημα) ή αν παραβίασε τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών (κακούργημα) όταν κατέβαλε το ποσό στην Ντάνιελς, λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο του 2016, ώστε να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με συνέυρεση που φέρεται να είχε μαζί της ο δέκα χρόνια νωρίτερα.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Τραμπ θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη, θα ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες, θα συλληφθεί συμβολικά, θα φωτογραφηθεί και θα ληφθούν τα αποτυπώματά του. Θα κληθεί να δηλώσει αθώος ή ένοχος.

Ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από αυτή την υπόθεση ακούει στο όνομα Μάικλ Κόεν. Ο πρώην δικηγόρος εξ απορρήτων του Ντόναλντ Τραμπ μετατράπηκε σε μεγάλο εχθρό του. Αυτός πλήρωσε την Ντάνιελς το 2016 κι έχει καταθέσει πως τα χρήματα του επιστράφηκαν. Αφού εξέτισε την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί, συνεργάστηκε στην έρευνα από τα τέλη του 2018 και προσήλθε επανειλημμένα να καταθέσει ενώπιον του σώματος ενόρκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία στις 29 Νοεμβρίου, άμεση ανάλυση: Γιατί ο Σάντσεθ τις προκήρυξε και τι ακολουθεί – «Δεν θα έχει καλύτερη ευκαιρία»
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πιθανότερο σενάριο στην Ισπανία είναι ένας συνασπισμός υπό το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, με τη στήριξη του Vox
Πέδρο Σάντσεθ
Κρίστα Πάικ: «Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ» λέει ο δικηγόρος της – Παραμένει στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της και φρουρούμενη μετά το φιάσκο της εκτέλεσης
«Αν αναρρώσει, μπορεί να μην αναρρώσει πλήρως. Και μπορεί να υπάρξουν ζητήματα σχετικά με τη διανοητική της ικανότητα» υποστήριξε ο δικηγόρος της, Στέφεν Φέρελ
 Tennessee Department of Correction