Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ και Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησαν για ενδυνάμωση των σχέσεων ΗΠΑ – Κύπρου

Για ενίσχυση των δεσμών ΗΠΑ – Κύπρου συνομίλησαν Ντόναλντ Τραμπ και Νίκος Χριστοδουλίδης στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του νεοεκλεγμένου Αμερικανού Προέδρου.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη (05.12.2024) ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Ντόναλντ Τραμπ εκφράστηκε η κοινή τους πρόθεση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόθεση, όπως συνεργαστούν στενά για την περαιτέρω σύσφιγξη των δεσμών των δύο χωρών.

Έγινε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στην ευρεία συνεργασία ΗΠΑ – Κύπρου και στο υψηλό επίπεδο που αυτές έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα σε τομείς όπως η άμυνα και η ασφάλεια, οι επενδύσεις, η οικονομία, καθώς και ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπιση κρίσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εκφράστηκε, εξάλλου, η κοινή πρόθεση όπως στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης και του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, διευρυνθεί και ενισχυθεί η διμερής συνεργασία σε αριθμό τομέων, τόσο προς το όφελος των δυο χωρών όσο και της περιοχής, γενικότερα.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει πως η Κύπρος παραμένει ένας στενός και αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ στις προσπάθειες για προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δραματικές ώρες στη Μέση Ανατολή: Σφοδρά χτυπήματα σε Ισραήλ, Βηρυτό και Ομάν - Για «ολοκληρωτικό πόλεμο» ετοιμάζονται οι Φρουροί της Επανάστασης
Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να συνεχίζεται, η Βηρυτός δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα ενώ Ιράν και Χεζμπολάχ έκαναν κοινή πυραυλική επίθεση στο βόρειο Ισραήλ - Συγκλονιστικές εικόνες από το χτύπημα σε δεξαμενές καυσίμων στο Ομάν
Μετά από χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό REUTERS
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ