Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ ο… Έλληνας! “Το ψηφίζω αλλά δεν συμφωνώ”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε, έπειτα από την υπογραφή του νομοσχεδίου με τις νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ότι ο νόμος έχει «σημαντικά ελαττώματα», σημειώνοντας ότι θα περιορίζει την ικανότητα των ΗΠΑ να επιτυγχάνουν συμφέρουσες συμφωνίες για τον αμερικανικό λαό.

Έχει συμβεί πολλάκις στην Ελλάδα των μνημονίων να υπερψηφίζουν βουλευτές (της κυβερνητικής πλειοψηφίας) κάποιους νόμους και ταυτόχρονα να παραδέχονται ότι δεν τους… πιστεύουν και πολύ. Κάτι ανάλογο έκανε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Ενώ είμαι υπέρμαχος της λήψης σκληρών μέτρων για την τιμωρία και την αποτροπή επιθετικών και αποσταθεροποιητικών συμπεριφορών από το Ιράν, την Βόρεια Κορέα και την Ρωσία, αυτό το νομοσχέδιο έχει σημαντικά ελαττώματα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε το νομοσχέδιο κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι ο νέος νόμος είναι πιθανό «να φέρει πιο κοντά την Κίνα την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα», επισημαίνοντας ότι επικύρωσε τον νόμο «στο όνομα της εθνικής ενότητας».

«Στην βιασύνη του να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο συμπεριέλαβε αρκετές, ξεκάθαρα αντισυνταγματικές διατάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Περιορίζοντας την ευελεξία της κυβέρνησης, αυτός ο νόμος κάνει δυσκολότερη την επίτευξη συμφέρουσων συμφωνιών για τον αμερικανικό λαό».

Τις νέες κυρώσεις υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα τα δύο σώματα του αμερικανικού κογκρέσου, με την Ρωσία να ανταπαντά με την μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε