Κόσμος

Τραμπ: “Τέλος οι αμερικανοί στη Βόρεια Κορέα”! “Δεν δίνουμε δεκάρα” απαντά ο Κιμ Γιονγκ Ουν!

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορευτεί στους Αμερικανούς πολίτες η είσοδος στη Βόρεια Κορέα, με κάποιες λιγοστές εξαιρέσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή για τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με ένα έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Οι περιορισμοί θα ισχύουν για έναν χρόνο αλλά δίνεται η δυνατότητα να ανανεωθούν.

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εμποδίσουν κάθε επίσκεψη Αμερικανών πολιτών στη Βόρεια Κορέα μετά τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ, στις 13 Ιουνίου. Ο νεαρός φοιτητής είχε επαναπατριστεί λίγες ημέρες νωρίτερα σε κωματώδη κατάσταση, αφού κρατήθηκε επί 18 μήνες σε φυλακή της Βόρειας Κορέας.

Από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ, η επίσημη αντίδραση είναι ότι δεν τους απασχολεί η απαγόρευση.

“Αν η αμερικανική κυβέρνηση λέει ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να έλθουν σε αυτή τη χώρα, εμείς δεν δίνουμε δεκάρα”, είπε την περασμένη εβδομάδα ο Χαν Τσολ Σου, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Περίπου 5.000 Δυτικοί τουρίστες, εκ των οποίων οι 1.000 είναι Αμερικανοί, επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν αυτές τις επισκέψεις. Το κόστος για μια επταήμερη διαμονή φτάνει τα 2.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
7
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
15
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1