Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Πιθανή «δεύτερη γρήγορη συνάντηση» με Πούτιν και Ζελένσκι «αν πάει καλά η Αλάσκα»

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ φιλική» την επικοινωνία του με τον Ζελένσκι - Προειδοποίησε τη Μόσχα για «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη (13.08.2025), κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον, ότι είχε «πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. «Θα της έβαζα 10», είπε, χαρακτηρίζοντας τη συνομιλία «πολύ, πολύ φιλική», δύο μέρες πρίν την μεγάλη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αλάσκα.

Ο Ντόναλντ Τράμπ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί πρώτα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και στη συνέχεια θα επικοινωνήσει εκ νέου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους άλλους ηγέτες. Υπαινίχθηκε επίσης ότι ενδέχεται να ακολουθήσει μια δεύτερη τριμερής συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον η πρώτη πάει καλά. «Η πρώτη θα χρησιμεύσει για να δούμε πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η δεύτερη θα μπορούσε να «οριστικοποιήσει» μια συμφωνία ή να επιτρέψει την επίτευξη «σημαντικών πραγμάτων».

Η δήλωση αυτή έγινε την ώρα που το CBS μετέδιδε νωρίτερα, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των συνομιλιών, ότι οι ΗΠΑ αναζητούν τοποθεσία για μια τριμερή συνάντηση Τραμπ, Πούτιν και Ζελένσκι «μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Ο Τραμπ ωστόσο διευκρίνισε: «Μπορεί να μην υπάρξει δεύτερη συνάντηση, αν κρίνω ότι δεν είναι σκόπιμη, επειδή δεν έλαβα τις απαντήσεις που πρέπει να έχουμε».

Σε ερώτηση για το εάν η Ρωσία θα αντιμετωπίσει συνέπειες αν δεν κινηθεί προς μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ο Τραμπ απάντησε: «Ναι, θα υπάρξουν». Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αλλά προειδοποίησε: «Θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ισραηλινός πιανίστας Αλόν Άαχελ περιγράφει τα όσα βίωσε ως όμηρος της Χαμάς – «Με ξερίζωσαν από την πραγματικότητα και με έβαλαν στην κόλαση»
Τι λέει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε και για τις συνθήκες που έζησε - «Δεν είσαι άνθρωπος, είσαι ζώο», περιγράφει
Ο Alon Ohel
Ανεξέλεγκτη επιδημία δάγκειου πυρετού και τσικουνγκούνια πλήττει την Κούβα – 33 νεκροί, ανάμεσά τους 21 παιδιά
Η επιδημία φέρεται πως εξαπλώθηκε λόγω της συσσώρευσης σκουπιδιών σε δρόμους και στάσιμου νερού σε δεξαμενές σπιτιών - Ελλιπείς οι ψεκασμοί για τα κουνούπια λόγω οικονομικής κρίσης
Άνθρωπος
Ώρα μηδέν για την Ουκρανία: «Αγκάθι» παραμένουν οι εδαφικές παραχωρήσεις, σήμερα η συνάντηση Γουίτκοφ - Πούτιν
Η Ρωσία φαίνεται να πανηγυρίζει για «την απελευθέρωση των πόλεων Κρασνοαρμέισκ (όπως αποκαλούν οι Ρώσοι το Ποκρόφσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ) και Βοβτσάνσκ (στην περιφέρεια Χαρκόβου)»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Στιβ Γουίτκοφ σε προηγούμενη συνάντηση