Συμβαίνει τώρα:
Πορεία αλληλεγγύης για τα προσφυγικά στο κέντρο της Αθήνας: Κλειστή η Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς ο Έλον Μασκ θα «εξαργυρώσει» την προεκλογική στήριξή του

Όσοι δεν παρακολουθούσαν στενά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, δύσκολα μπορούν να κατανοήσουν τη μεγάλη αγάπη που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η «αγάπη» του Έλον Μασκ και του Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του μελλοντικού προέδρου, όταν ο ιδιόρρυθμος κροίσος άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια σε υποστηρικτές του Τραμπ. 

Τον Οκτώβριο ο Έλον Μασκ είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα για 15 ημέρες σε ψηφοφόρους από τις swing states, που θα υπέγραφαν στο διαδίκτυο την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Μάλιστα, σε κάποιες προεκλογικές συγκεντρώσεις έσπευσε να δώσει τα χρήματα που είχε τάξει σε Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

Οι αναλυτές σημειώνουν εξάλλου ότι ο Μασκ έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να περάσει τη νύχτα των εκλογών στο πλευρό του Έλον Μασκ, ενώ στη νικητήρια ομιλία του δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Έλον Μασκ σε μια εκτενέστατη αναφορά. 

«Έχουμε έναν νέο σταρ. Ένα αστέρι γεννιέται. Ο Έλον Μασκ. Είναι απίστευτος τύπος. Έκανε προεκλογική εκστρατεία στη Φιλαδέλφεια» σημείωσε.

Στη συνέχεια αφιέρωσε μερικά λεπτά να περιγράφει την προσεδάφιση πυραύλου της Space X και στη συνέχεια σημείωσε πως ζήτησε από τον Μασκ να παρέχει τις υπηρεσίες Starlink στη Βόρεια Καρολίνα μετά το χτύπημα του τυφώνα Έλεν, λέγοντας πως ο Μασκ το έκανε και έτσι «έσωσε πολλές ζωές».

«Είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας, είναι ένας φοβερός τύπος, είναι μια σούπερ ιδιοφυΐα», είπε ο Τραμπ για τον Μασκ πριν προσθέσει: «Πρέπει να προστατεύσουμε τις ιδιοφυΐες μας, δεν έχουμε πολλούς από αυτούς».

Σύμφωνα με το Politico, η αγάπη Τραμπ και Μασκ μόνο τυχαία δεν είναι. Μοιράζονται παρόμοιες ακραίες ιδέες για κοινωνικά και εθνικά θέματα, ενώ ως επιχειρηματίες ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Μασκ θα θερίσει τους καρπούς των κόπων του, καθώς αναμένονται συμφωνίες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε μια σειρά από επιχειρήσεις.

Κάποιοι σημειώνουν πως δεν αποκλείεται να έχει και μια θέση κοντά του στο Λευκό Οίκο ή – πιο δύσκολα – σε κάποιον υπουργικό θώκο.

Το σίγουρο είναι ότι η σχέση Τραμπ και Μασκ γρήγορα θα δείξει τη δυναμική της. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ επιθέσεων της Ουκρανίας στη Ρωσία – Χτυπήθηκαν διυλιστήρια και το λιμάνι του Καυκάσου, τρεις τραυματίες
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 87 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 31 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και 16 πάνω από την περιοχή του Κρασνοντάρ
ρωσία
Maran Homer: Αυτό είναι το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πλοίο του Ομίλου Αγγελικούση χτυπήθηκε από drone στη γέφυρα. Την επίθεση φέρεται να πραγματοποίησαν Ουκρανοί ως αντίδραση στην αμερικανική άρση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα 17
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου