Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ στην κυβέρνηση Μπάιντεν: Μην εμπλακείτε με τη Συρία, δεν είναι δική μας μάχη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν είναι δική μας μάχη, διαμηνύει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως η Ουάσιγκτον δεν θα πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία, όπου οι αντάρτες απειλούν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η Συρία είναι ένα χάος, αλλά δεν είναι φίλη μας και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να έχουν καμία σχέση με αυτό. Δεν είναι δικός μας αυτός ο αγώνας. Αφήστε τον να εξελιχθεί. Μην εμπλέκεστε!» ανέφερε σε ανάρτησή του σήμερα (07.12.2024) στην πλατφόρμα Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ, με το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματός του γραμμένο με κεφαλαία γράμματα.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Ρωσία, η σύμμαχος του Άσαντ, είναι «απασχολημένη» με τον πόλεμο στην Ουκρανία και για αυτό δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει αυτήν την «πορεία (των ανταρτών) στη Συρία», μια χώρα που οι Ρώσοι προστατεύουν «εδώ και χρόνια.

Εάν η Ρωσία αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Συρία, «ίσως αυτό να ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορεί να της συμβεί» επειδή «ποτέ δεν υπήρχε μεγάλο όφελος για τη Ρωσία στη Συρία», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει:

«Οι μαχητές της αντιπολίτευσης στη Συρία, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, έχουν καταλάβει πλήρως πολλές πόλεις, σε μια εξαιρετικά συντονισμένη επίθεση, και τώρα βρίσκονται στα περίχωρα της Δαμασκού, προφανώς ετοιμάζονται να κάνουν μια πολύ μεγάλη κίνηση προς την εξουδετέρωση του Άσαντ. Η Ρωσία, επειδή είναι τόσο δεσμευμένη στην Ουκρανία, και με την απώλεια εκεί πάνω από 600.000 στρατιωτών, φαίνεται ανίκανη να σταματήσει αυτή την κυριολεκτική πορεία μέσα στη Συρία, μια χώρα που προστατεύει εδώ και χρόνια. Εδώ είναι που ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα αρνήθηκε να τιμήσει τη δέσμευσή του να προστατεύσει την ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ και ξέσπασε η κόλαση, με τη Ρωσία να παρεμβαίνει.

trump

Αλλά τώρα, όπως ενδεχομένως και ο ίδιος ο Άσαντ, αναγκάζονται να φύγουν, και αυτό μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο πράγμα που μπορεί να τους συμβεί. Ποτέ δεν υπήρξε μεγάλο όφελος για τη Ρωσία από τη Συρία, εκτός από το να κάνει τον Ομπάμα να φαίνεται πραγματικά ηλίθιος. Σε κάθε περίπτωση, η Συρία είναι ένα χάος, αλλά δεν είναι φίλος μας, & ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΜΆΧΗ. ΑΦΉΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΊ. ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΕΊΤΕ!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ