Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Στο σχολείο ήταν απείθαρχος και “σκράπας”

Ντόναλντ Τραμπ: Στο σχολείο ήταν απείθαρχος και “σκράπας”

Στρατιωτική ακαδημία της Νέας Υόρκης, στην οποία φοίτησε στην εφηβεία του ο Ντόναλντ Τραμπ, έκρυψε τους σχολικούς του φακέλους το 2011 έπειτα από πιεστικά αιτήματα φιλικών του προσώπων για να τους πάρουν στην κατοχή τους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

Οι πιέσεις αυτές προς την στρατιωτική ακαδημία αφορούσαν την εποχή που ο Τραμπ είχε προκαλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να δημοσιεύσει τους σχολικούς του βαθμούς αναρωτώμενος πώς είχε κατορθώσει να μπει σε πανεπιστήμιο της Ivy League.

Ο Ίβαν Τζόουνς, διευθυντής εκείνη την εποχή στην Στρατιωτική Ακαδημία της Νέας Υόρκης, εξήγησε στην εφημερίδα ότι επόπτης του σχολείου «πήγε να τον δει πανικόβλητος διότι παλιοί ισχυροί και πλούσιοι μαθητές, φίλοι του Τραμπ, είχαν έλθει σε επαφή μαζί του» και ζητούσαν να παραμείνουν μυστικοί οι σχολικοί του βαθμοί. Ο Τραμπ επαίρεται συχνά ότι ήταν «εξαιρετικός» μαθητής.

Ο Τζέφρι Κάβερντεϊλ, επόπτης τότε αυτού του ιδιωτικού σχολείου, δήλωσε στην Washington Post ότι απέρριψε αίτημα μελών του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος που ζητούσαν να τους επιδοθούν οι φάκελοι του Τραμπ. Αλλά ο ίδιος αποφάσισε να μετακινήσει τους φακέλους.

«Τους μετέφερα σε άλλο μέρος εντός του σχολείου από όπου δεν μπορούν να βγουν. Είναι η μοναδική φορά που μετακίνησα φακέλους παλαιού μαθητή», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στην Στρατιωτική Ακαδημία της Νέας Υόρκης το φθινόπωρο του 1959 και πέρασε εκεί πέντε χρόνια, επειδή οι γονείς του θεωρούσαν ότι του χρειαζόταν πειθαρχία.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρώην προσωπικός του δικηγόρος Μάικλ Κόεν εξήγησε κατά τη κατάθεσή του σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι μία από τις αποστολές του ήταν να απειλεί με διώξεις τα σχολεία από τα οποία πέρασε ο Τραμπ, για να μην δώσουν στην δημοσιότητα τους βαθμούς του.

Ο Ιβαν Τζόουνς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν το αρχικό αίτημα προς την ακαδημία προερχόταν από τον Μάικλ Κόεν.

Στην Washington Post δήλωσε ότι οι φάκελοι αυτοί βρίσκονταν σε μία ντουλάπα στο υπόγειο κτιρίου της Ακαδημίας σε απόσταση μίας ώρας βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο Ιβαν Τζόουνς θυμάται ότι δήλωσε στον προϊστάμενό του: «δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνουμε αυτό». Μου απάντησε ότι πολλοί πλούσιοι παλαιοί μαθητές, ανάμεσά τους και ένας στενός φίλος του Τραμπ, πίεζαν την διοίκηση του σχολείου για να τους παραδοθούν οι φάκελοι ώστε να τους διατηρήσουν σε ασφαλές μέρος».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις