Κόσμος

Ντουμπάι: Έφτιαξαν τεχνητή βροχή για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα των 50 °C

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο βρήκαν στο Ντουμπάι για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη… Χρησιμοποιώντας drones, δημιούργησαν λοιπόν τεχνητή… βροχή

Τα drones απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία σε σύννεφα, προκαλώντας συσσώρευση και στη συνέχεια έντονες βροχοπτώσεις. Η μέθοδος φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύεται και από διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφού εν μέσω καλοκαιριού και 50 βαθμών Κελσίου βρέχει. 

Δείτε βίντεο:

Η τεχνολογία για τεχνητή βροχή ανακαλύφθηκε στην Βρετανία και ο καθηγητής Maarten Ambaum, που συμμετείχε στο project, είχε δηλώσει πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ικανό αριθμό σύννεφων προκειμένου να προκληθεί βροχή με τη βοήθεια των drones. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καρδιοχειρουργός στην Ελβετία συνδέεται με πάνω από 70 θανάτους ασθενών – Έβαζε ελαττωματικό εμφύτευμα της εταιρείας του
Έγινε έρευνα σε πάνω 300 θανάτους ασθενών κατά τη διάρκεια της θητείας του καρδιοχειρουργού και εντοπιστήκαν 64 «αρκετά απροσδόκητοι» θάνατοι και 11 «απροσδόκητοι»
Νοσοκομείο