Κόσμος

Ντουμπάι: Έφτιαξαν τεχνητή βροχή για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα των 50 °C

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο βρήκαν στο Ντουμπάι για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη… Χρησιμοποιώντας drones, δημιούργησαν λοιπόν τεχνητή… βροχή. 

Τα drones απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία σε σύννεφα, προκαλώντας συσσώρευση και στη συνέχεια έντονες βροχοπτώσεις. Η μέθοδος φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύεται και από διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφού εν μέσω καλοκαιριού και 50 βαθμών Κελσίου βρέχει. 

Δείτε βίντεο:

Η τεχνολογία για τεχνητή βροχή ανακαλύφθηκε στην Βρετανία και ο καθηγητής Maarten Ambaum, που συμμετείχε στο project, είχε δηλώσει πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ικανό αριθμό σύννεφων προκειμένου να προκληθεί βροχή με τη βοήθεια των drones. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25