Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντουμπάι: «Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη» λέει Ελληνίδα κάτοικος για την ιστορική καταιγίδα

Ντουμπάι: «Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη» λέει Ελληνίδα κάτοικος για την ιστορική καταιγίδα
Reuters

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι απίστευτες εικόνες από την ιστορική καταιγίδα που έπληξε το Ντουμπάι την Τρίτη (16.4.24).

Το Ντουμπάι μετατράπηκε σε θάλασσα καθώς πλημμύρισαν λεωφόροι ενώ προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα στο πολυτελές διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί κόμβο για ταξιδιώτες μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η χώρα γνώρισε τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 75 ετών από το βράδυ της Δευτέρας όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ενώ το Ντουμπάι δέχθηκε περισσότερη βροχή απ’ όση πέφτει σε έναν χρόνο στην περιοχή.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη χθες, δεν το έχω ξαναζήσει, είμαι εδώ έξι χρόνια» τόνισε στο Live News η Χριστίνα Τσενκολάρη, η οποία εργάζεται ως αεροσυνοδός στο Ντουμπάι.

«Είχε προβλεφθεί η κακοκαιρία αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Ήταν πολύ μεγάλη η βροχή. Σήμερα είναι σαν μην συνέβη τίποτα και βλέπουμε λίγα νερά μόνο», υπογράμμισε.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν σκηνές πανικού, με συσσώρευση υδάτων σε σταθμούς του μετρό και σε πλατιές λεωφόρους και κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ζήτησε το πρωί της Τετάρτης από ταξιδιώτες να μετακινούνται προς αυτό «μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο», ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια.

Υπερπολυτελή αυτοκίνητα έγιναν αμφίβια

Οι κάτοικοι του Ντουμπάι είδαν να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους απίστευτες σκηνές, με τα ορμητικά νερά να κατακλύζουν τα πάντα και πολυτελή αυτοκίνητα είτε να μένουν μέσα στη μέση του δρόμου που έγινε ποτάμι και άλλα να γίνονται… αμφίβια.  

Δείτε το βίντεο 

Κάποιοι παρομοίασαν το Ντουμπάι με το Γκόθαμ Σίτι

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι τα αυτοκίνητα που εγκλωβίζονταν στα νερά της καταιγίδας ήταν τα περισσότερα υπερπολυτελή

Κάποιοι άλλοι έβγαλαν τα τζετ σκι 

Λαμποργκίνι έγιναν αμφίβιες

Και κάποια άλλα αυτοκίνητα έγιναν… υποβρύχια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις