Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντράγκι για κόκκινα δάνεια: Σεβασμός αλλά να μην καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα

Ντράγκι για κόκκινα δάνεια: Σεβασμός αλλά να μην καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα
photo Reuters

Τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες αλλά χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά σημείωσε πως τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως τόνισε η ΕΚΤ δεν είναι υπέρ ή κατά ενός διακανονισμού που θα βοηθούσε όσους έχουν όντως πρόβλημα αποπληρωμής, ωστόσο έγκειται στην Επιτροπή να αποφανθεί εάν η όποια λύση βρεθεί είναι σύμφωνη με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

“Από τη μια υπάρχουν όσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα φτώχειας και από την άλλη οι στρατηγικοί κακοπληρωτές” είπε ο κ. Ντράγκι τονίζοντας πως αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία θα πρέπει να βοηθηθούν χωρίς όμως καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα”.

Όσο για το πότε θα αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι αυτό θα γίνει όταν τα ελληνικά ομόλογα γίνουν επιλέξιμα και σήμερα, όπως είπε, δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις