Κόσμος

Ντράγκι: Τα κράτη να “απορροφήσουν” τις απώλειες του ιδιωτικού τομέα

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι κάλεσε τα κράτη να “απορροφήσουν” τις απώλειες που καταγράφει ο ιδιωτικός τομέας από τον κορονοϊό.

Οι δηλώσεις Ντράγκι έρχονται ως συνέπεια με τη σημερινή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, η οποία θα εξετάσει το πώς θα καταστεί δυνατό να ελαχιστοποιηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

“Η απώλεια εισοδημάτων που υφίσταται ο ιδιωτικός τομέας –και όλο το χρέος που ανελήφθη για να καλυφθεί το έλλειμμα– πρέπει τελικά να απορροφηθεί, πλήρως ή εν μέρει, στους απολογισμούς των κυβερνήσεων”, γράφει ο Μάριο Ντράγκι σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ από την εφημερίδα Financial Times.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας συγκρίνει το αντίκτυπο του κορονοϊού με αυτόν του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

εκτιμά πως το δημόσιο χρέος θα πρέπει να διογκωθεί “ώστε να προστατευθούν οι πολίτες και η οικονομία από τα σοκ για τα οποία δεν ευθύνεται ο ιδιωτικός τομέας” και τα οποία “δεν μπορεί να απορροφήσει”.

“Η εναλλακτική επιλογή (…) θα ήταν πολύ πιο βλαπτική για την οικονομία και ενδεχομένως για την αξιοπιστία της κυβέρνησης”, προσθέτει. Σύμφωνα με τον Ντράγκι, έγκειται αποκλειστικά στο κράτος να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης και να εγγυηθεί τη ρευστότητα των επιχειρήσεων με μέτρα όπως η εγγύηση τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις και άμεσες συνεισφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
2
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2