Κόσμος

Ντράγκι: Θα προτείνω πάλι τον μηχανισμό αναδιανομής μεταναστών στην Ευρώπη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, με έμφαση στον ρόλο της Ευρώπης.

«Στις διάφορες ευρωπαϊκές συζητήσεις, ο μηχανισμός αναδιανομής, τελευταία μπήκε σε χειμερία νάρκη. Θα τον ξαναπροτείνω, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Δευτέρας. Πρέπει να τον ξαναβάλουμε στο επίκεντρο των συζητήσεών μας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τη βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων προστασίας, η οποία «είναι συνέπεια των θετικών αποτελεσμάτων της εκστρατείας εμβολιασμού που εφαρμόσθηκε στην Ιταλία».

Αναφερόμενος, δε, στα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξήγησε ότι «δεν αφήνουν κανέναν πισω» διότι «βοηθούν, στηρίζουν και στρέφουν το βλέμμα προς το μέλλον της χώρας».

Σχετικά, τέλος, με τον τουριστικό τομέα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα του είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο» και ότι εκτός από τις οικονομικές βοήθειες που εγκρίθηκαν, «η καλύτερη στήριξη, για τον τουρισμό, είναι η επαναλειτουργία όλων των υποδομών και υπηρεσιών του, με δίκαιο και σταθερό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δικαστήριο στη Γαλλία αποφασίζει το μέλλον της Shein – Η κυβέρνηση ζητά τρίμηνη αναστολή της πλατφόρμας
Η Γαλλία κάλεσε επίσης τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου Bouygues Telecom, Free, Orange και SFR στην ακροαματική διαδικασία ζητώντας να μπλοκάρουν την ιστοσελίδα της Shein
Shein
Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, κινδύνεψε η ζωή του
Ο 81χρονος Τόμας Μάρκλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον γαμπρό του, πρίγκιπα Χάρι, ούτε τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ καθώς δεν έχει επαφές με την κόρη του Μέγκαν από το 2018 - Παραμένει στην Εντατική
Μέγκαν Μαρκλ, Χάρι
Ο Μαδούρο τρέμει για τη ζωή του και αλλάζει συνεχώς κρεβάτια και κινητά φοβούμενος χτύπημα των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει αυξήσει την προστασία του και αναζητά βοήθεια και από το εξωτερικό μετά τις πρόσφατες απειλές της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times
Νικολάς Μαδούρο