Κόσμος

Ντροπή! 58 εκατομμύρια παιδιά παραμένουν εκτός σχολείου

Σε παγκόσμια κλίμακα 58 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να είναι εκτός σχολείου κι αυτό σημαίνει αναπαραγωγή της φτώχειας, τόνισε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα στη διάρκεια συζήτησης για την κοινωνική ενσωμάτωση, που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια από αυτά τα παιδιά βρίσκονται σε εμπόλεμες καταστάσεις και σήμερα η εκπαίδευση είναι επιτακτική ανάγκη για την ειρήνη και την ασφάλεια, όχι μόνον ηθική υποχρέωση, υπογράμμισε η κ. Μπόκοβα.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπήρξε μια τεράστια εξέλιξη στον τρόπο σκέψης σχετικά με την εκπαίδευση, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τον ρόλο τους στη δημόσια ζωή.

Έως τις αρχές του 2000, θεωρείτο αδύνατο να επιτευχθεί συνολική πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μόρφωση. Σήμερα, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι χωρίς την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι αδύνατο να εξαλειφθεί η φτώχεια ή να επιτευχθεί κοινωνική ένταξη, δήλωσε η κ. Μπόκοβα.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της κοινωνικής κινητικότητας είναι η εκπαίδευση, σημείωσε.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση συνδέεται με επιστημονικά ζητήματα και τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες παρέχουν απίστευτες ευκαιρίες για κοινωνική ένταξη.

Την ίδια στιγμή, το ψηφιακό χάσμα μπορεί επίσης να αυξήσει την ανισότητα, είπε, σημειώνοντας ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο κοινωνικής ένταξης.

Η Χενρίκα Μοσίτσκα – Ντέντις, υφυπουργός Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πολωνίας, επισήμανε ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την ενσωμάτωση, προσθέτοντας ότι η κοινωνική ένταξη είναι εργαλείο για την ανάπτυξη. Το θέμα της κοινωνικής ένταξης καθίσταται εξαιρετικά σημαντικό για την Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει προκλήσεις του παγκόσμιου χαρακτήρα. Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση δεν είναι μόνο μια πολιτική πρόκληση, αλλά και ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο, είπε.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι