Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο 23χρονος Πακιστανός στο Βερολίνο βρισκόταν στη λίστα της Interpol

Ο 23χρονος Πακιστανός στο Βερολίνο βρισκόταν στη λίστα της Interpol

Ενώ διαδραματίζεται ένα απίστευτο θρίλερ με την ταυτότητα του μακελάρη και υπάρχει ενδεχόμενο ο δράστης να κυκλοφορεί ελεύθερος, ο 23χρονος που κρατείται βρισκόταν στη βάση δεδομένων με εγκληματίες της Interpol.

Ο 23χρονος Πακιστανός που αιτούνταν άσυλο Naved B. και δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο μπήκε στη Γερμανία πριν από ένα χρόνο με ψεύτικο όνομα. Τον Ιούλιο συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση και μικροεγκλήματα αλλά αφέθηκε ελεύθερος και ζούσε σε ένα υπόστεγο για μετανάστες στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Ο νεαρός Πακιστανός συνελήφθη μετά το αιματοκύλισμα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου με 12 νεκρούς και τουλάχιστον 48 τραυματίες. Ο δράστης θέρισε με φορτηγό τους πολίτες που βρίσκονταν στην πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οδηγώντας με 40 μίλια/ώρα.

Ενώ ο 23χρονος δεν βρισκόταν στη λίστα παρακολούθησης κατά της τρομοκρατίας, είχε συληφθεί για αρκετά εγκλήματα και αφέθηκε ελεύθερος λίγο καιρό αργότερα. Μετά τη 12ωρη ανάκριση υπάρχουν φόβοι ότι οι αρχές συνέλαβαν τον λάθος άνθρωπο και κατά συνέπεια ο πραγματικός μακελάρης κυκλοφορεί ελεύθερος.

O Naved B πιστεύεται ότι μπήκε στη χώρα με ψεύτικο όνομα την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2015 και μπορεί να ριζοσπαστικοποιήθηκε από μέλος του ISIS μετά την άφιξή του στη Γερμανία. Ο υπουργός Άμυνας Thomas de Maiziere επιβεβαίωσε σήμερα πως ο ύποπτος δεν ήταν στη λίστα τρομοκρατών αλλά βρισκόταν στη λίστα εγκληματιών της Interpol. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ύποπτος δεν είχε πάει στην πρώτη ακρόαση ασύλου και στη δεύτερη ακρόαση ισχυρίστηκε πως δεν μιλά γερμανικά και απαίτησε διερμηνέα με αποτέλεσμα να αναβληθεί και πάλι η διαδικασία.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει την αστυνομία στο Βερολίνο για επικείμενη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο ISIS χαιρέτησε την αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο και προέτρεψε τους τζιχαντιστές να πραγματοποιήσουν ακόμα περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε