Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Independent και στα ρωσικά με πρωτοβουλία του μεγιστάνα Αλεξάντρ Λέμπεντεφ

Ο Independent και στα ρωσικά με πρωτοβουλία του μεγιστάνα Αλεξάντρ Λέμπεντεφ

H βρετανική εφημερίδα The Independent, θα κυκλοφορήσει σύντομα στα ρωσικά και σε ηλεκτρονική έκδοση.

Ο Ρώσος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, δήλωσε ότι σχεδιάζει από τον μήνα αυτό να ξεκινήσει την ηλεκτρονική έκδοση στην ρωσική γλώσσα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα RBC στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Ο Λέμπεντεφ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των εφημερίδων The Independent και Evening Standard του Λονδίνου, δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία ως προς την κυκλοφορία της εφημερίδας στην ρωσική γλώσσα.

Ο Αρτιόμ Αρτιόμοφ, ο δημοσιογράφος που είναι αρμόδιος για την έκδοση, δήλωσε στην RBK ότι η νέα ρωσική έκδοση θα έχει αποκλειστικά άρθρα του The Independent μεταφρασμένα στα ρωσικά όπως και ότι η βρετανική εφημερίδα θα είναι διαθέσιμη μόνο σε ηλεκτρονική έκδοση.

Ο ίδιος είπε ότι η ρωσική έκδοση λειτουργεί από το Φεβρουάριο σ’ έναν δοκιμαστικό ιστότοπο, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στο κοινό εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Ο Αρτιόμοφ δεν ανέφερε το κόστος της επένδυσης, δηλώνοντας απλώς ότι για την ηλεκτρονική της έκδοση στην ρωσική γλώσσα δαπανήθηκαν «δεκάδες εκατομμύρια ρούβλια».

Η εφημερίδα The Independent, είναι μια αριστερής κατεύθυνσης εφημερίδα, η οποία κυκλοφόρησε το 1986, για να αμφισβητήσει καθιερωμένες εκδόσεις όπως η Daily Telegraph, οι Times και ο Guardian.

Τα περιουσιακά στοιχεί του Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes, to 2016 έφθαναν τα 400 εκατ. δολάρια. Στο κατάλογο των «200 πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας του 2015» βρίσκονταν στην 188η θέση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις