Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο άφαντος Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τραμπ: Ραντεβού την Πέμπτη

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Έχουν περάσει πλέον πολλές ώρες από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ. Πολλοί ξένοι ηγέτες έσπευσαν να τον συγχαρούν αλλά όχι ο πρόεδρος της χώρας του. Μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης (09.11.2016, ώρα ΗΠΑ) όταν αποφάσισε να εμφανιστεί και να τηλεφωνήσει στον διάδοχό του.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν εξαφανισμένος από προσώπου γης. Ούτε δήλωση ούτε τίποτα από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον νικητή των αμερικανικών εκλογών για να συγχαρεί για τη νίκη του.

Του τηλεφώνησε, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ ο Τραμπ εκφωνούσε τη νικητήρια ομιλία του. Και αφού δεν μπόρεσε να τον βρει στο τηλέφωνο, τον κάλεσε αργότερα ο θριαμβευτής. Και ο απερχόμενος πρόεδρος τον συνεχάρη και τον κάλεσε την Πέμπτη (10.11.2016) στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη διαδικασία μετάβασης.

“Το να διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση εξουσίας είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες που επεσήμανε ο πρόεδρος από την αρχή του χρόνου και μια συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο είναι το επόμενο βήμα” ανέφερε η δήλωση του Λευκού Οίκου.

Εκτός από τον νικητή, ο Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκοί Οίκου, τηλεφώνησε και στην (έτερη άφαντη), την ηττημένη των εκλογών Χίλαρι Κλίντον. Σε εκείνη εξέφρασε τον απεριόριστο θαυμασμό του για την προεκλογική εκστρατεία που έκανε σε όλη τη χώρα».

Αργότερα αναμένονται δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο για τα αποτελέσματα των εκλογών και τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να μείνει η χώρα ενωμένη καθώς βγαίνει από αυτή την άγρια προεκλογική περίοδο.

Η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ είχε δηλώσει ότι ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχαν “μια πολύ ζεστή συνομιλία”.

“Του έδωσε συγχαρητήρια και νομίζω ότι αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού”, δήλωσε ο Κόνγουεϊ σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Today” του NBC.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε