Κόσμος

Ο άγριος “καυγάς” Ρωσίας – Ιαπωνίας για μία αλυσίδα νησιών – Τι δηλώνει ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει αποφασιστικά βήματα για να επιλύσει τη διένεξη με την Ιαπωνία που διαρκεί επτά δεκαετίες και αφορά μια αλυσίδα νησιών στον Ειρηνικό τα οποία ελέγχονται από τη Ρωσία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Το παρελθόν δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για να κινηθούμε προς τα εμπρός”, δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας σ’ ένα επιχειρηματικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της ρωσικής άπω ανατολής, όπου συναντήθηκε με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. “Πρέπει να σκεφτούμε πώς θα απαλλαγούμε από προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να κινηθούμε προς τα εμπρός”.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως, μολονότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά για να βρεθεί μια λύση στη διένεξη, όλα τα βήματα πρέπει να έχουν προηγουμένως μελετηθεί εμπεριστατωμένα.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν δήλωσε ακόμη πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφύγει οποιεσδήποτε ενέργειες ενδέχεται να αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να επιστρέψει στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμά της, αλλά τόνισε: “Πιστεύω πως οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση είναι αντιπαραγωγικές”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή δικαστική μάχη για την τεράστια αυτοκρατορία της Ντόλι Πάρτον - Απειλές και εκβιασμοί από τον ανιψιό της
Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της τραγουδίστριας και ανιψιός της κατηγορείται για «κλιμακούμενη εκστρατεία απειλών» με στόχο την περιουσία της - Το κρυφό ταξίδι στη Γερμανία
Η Ντόλι Πάρτον
Ουκρανία: Καπετάνιος σκοτώθηκε μετά από ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Κατά τη διάρκεια τεσσεράμισι ετών πολέμου πλήρους κλίμακας, οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 1.054 ουκρανικές λιμενικές υποδομές και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον 232 πολιτικών πλοίων
Ρωσική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι ανοικτά της Οδησσού
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι