Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Ακάρ ζητά σεβασμό από την Ελλάδα για να μην υπάρξουν «παρεξηγήσεις»

Ο Ακάρ ζητά σεβασμό από την Ελλάδα για να μην υπάρξουν «παρεξηγήσεις»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν θέλει μέτρα κατά της Τουρκίας που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, ο Χουλουσί Ακάρ δεν θέλει να προκληθούν… παρεξηγήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας δεν αλλάξουν στάση ούτε λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν ξανά (σ.σ. τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη) οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας. Ο Χουλουσί Ακάρ, μάλιστα, ζητά σεβασμό από την Ελλάδα!

Click4more Τσαβούσογλου: Μέτρα κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα πάντα

Σε δηλώσεις του το Σάββατο (23.01.2021) ο Χουλουσί Ακάρ αφού «δείχνει» το… καλό πρόσωπο, όπως κάνουν όλοι στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες και τονίζει πως η Άγκυρα θέλει λύση. Βάσει του διεθνούς δικαίου, φυσικά…

«Ελπίζουμε ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα φτάσουμε στην επίλυση των ζητημάτων βάσει των δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου», είπε ο Ακάρ, που δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα της Τουρκίας και «προειδοποίησε» πως αν αυτό δεν γίνει, μπορεί να προκληθούν… παρεξηγήσεις.  

«Η προσδοκία μας από τον γείτονα μας είναι να σεβαστεί τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να αποφευχθούν ενέργειες που πιθανώς προκαλέσουν παρεξηγήσεις», είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις