Κόσμος

Ο “αρχιτέκτονας του Brexit” Μπόρις Τζόνσον δηλώνει παρών για τη διαδοχή της Μέι

"Ασφαλώς θα είμαι" υποψήφιος, είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία όταν παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η Τερέζα Μέι.

“Ασφαλώς θα είμαι” υποψήφιος, είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας αυτό που υπέθεταν οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές, αλλά και οι Συντηρητικοί συνάδελφοί του.

Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αφού η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές. Δεν έχει όμως ορίσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ ακόμη και σύμβουλοί της ψιθυρίζουν ότι ήδη θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

Ο Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, παραιτήθηκε πέρσι από υπουργός Εξωτερικών, διαφωνώντας με τη στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit.

Η Μέι ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για το Brexit, δηλαδή την αποχώρηση από την ΕΕ. Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο κοινοβούλιο θα αφορά τη νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί για να εφαρμοστεί η Συμφωνία Αποχώρησης και όχι την ίδια τη Συμφωνία.

Πολλοί υπουργοί και βουλευτές αυτοπροβάλλονται ως διάδοχοί της, ποζάροντας για φωτογραφίες και μιλώντας για θέματα που δεν έχουν σχέση με τους τομείς τους.

Ο αγώνας των διαδόχων έχει ήδη ανοίξει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο