Κόσμος

Ο Έλον Μασκ δώρισε μεγάλο ποσό σε οργάνωση που εργάζεται για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ είναι ο Έλον Μασκ προφέροντας ένα μεγάλο ποσό ώστε να βοηθήσει να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Έλον Μασκ, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δώρισε χρήματα σε πολιτική οργάνωση η οποία εργάζεται για εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε την Παρασκευή (12.07.2024) το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε το ύψος της δωρεάς, ανέφερε πάντως πως πρόκειται για «μεγάλο ποσό» και ότι το διέθεσε σε οργάνωση που έχει βαφτιστεί America PAC.

Κατά το Bloomberg, η οργάνωση, που έχει ως εκ της νομοθεσίας την ευχέρεια να συγκεντρώσει απεριόριστα κεφάλαια, θα αποκαλύψει τον κατάλογο δωρητών της τη 15η Ιουλίου.

Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο κ. Τραμπ, που αναμένεται να αναγορευθεί και τυπικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου την επόμενη εβδομάδα στο Μιλγουόκι, συναντήθηκε με τον κ. Μασκ και άλλους δισεκατομμυριούχους τον Μάρτιο.

Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επικεφαλής εταιρειών όπως οι Tesla, SpaceX και X (πρώην Twitter) είχε διαβεβαιώσει κατόπιν πως «για να είμαι πάρα πολύ σαφής, δεν δωρίζω χρήματα ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 8
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ