Κόσμος

Ο Έλον Μασκ θα πληρώσει 1 δισ. στο Twitter αν «χαλάσει» η συμφωνία

Ζάλη προκαλεί το ύψος της ρήτρας αποζημίωσης που περιλαμβάνει η συμφωνία του Έλον Μασκ με το Twitter. Αν το deal χαλάσει, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Ο Έλον Μασκ θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter Inc, σε περίπτωση που καταγγείλει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της εταιρίας. Αυτό αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα.

Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Η Twitter Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια από δανειοδότηση, ενώ παρέχει μία δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία του Twitter δεν μπορεί να δεχτεί μία πρόταση εξαγοράς από άλλο ενδιαφερόμενο, ενώ θα καταβάλλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στα έγγραφα.

Τα έγγραφα αυτά ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.

Ο Μασκ, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, έκλεισε συμφωνία εξαγοράς του Twitter την Δευτέρα. Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του ελέγχου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, αλλά και παγκόσμιους ηγέτες, στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ διατάζει τον IDF να κατεδαφίσει σπίτια και να καταστρέψει όλες τις γέφυρες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου
Ο IDF λέει ότι οι στρατιώτες του πραγματοποιούν χερσαίους ελιγμούς και στοχευμένες επιδρομές σε μαχητές της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων στον νότιο Λίβανο
Μεγάλο σύννεφο καπνού μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε μια γέφυρα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής σύγκρουσης με το Ιράν, κοντά στο Κασμίγιε του Λιβάνου
Τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη - Δύο σοβαρά τραυματίες και 70 προληπτικές εκκενώσεις
Από την έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου και την επακόλουθη κατάρρευση προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν καταπλακωθεί από συντρίμμια
Ρώμη
Νέα απεργία στα ταξί: Χειρόφρενο ξανά αύριο Δευτέρα και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ
«Την Δευτέρα βροντοφωνάζουμε με μια φωνή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Ταξί για να ακουστεί από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
Ταξί 8