Κόσμος

Ο Έλον Μασκ θα πληρώσει 1 δισ. στο Twitter αν «χαλάσει» η συμφωνία

Ζάλη προκαλεί το ύψος της ρήτρας αποζημίωσης που περιλαμβάνει η συμφωνία του Έλον Μασκ με το Twitter. Αν το deal χαλάσει, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Ο Έλον Μασκ θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter Inc, σε περίπτωση που καταγγείλει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της εταιρίας. Αυτό αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα.

Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Η Twitter Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια από δανειοδότηση, ενώ παρέχει μία δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία του Twitter δεν μπορεί να δεχτεί μία πρόταση εξαγοράς από άλλο ενδιαφερόμενο, ενώ θα καταβάλλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στα έγγραφα.

Τα έγγραφα αυτά ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.

Ο Μασκ, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, έκλεισε συμφωνία εξαγοράς του Twitter την Δευτέρα. Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του ελέγχου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, αλλά και παγκόσμιους ηγέτες, στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5