Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Έλον Μασκ βλέπει την πλάτη του Τζεφ Μπέζος: Ο Mr Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Ο Έλον Μασκ βλέπει την πλάτη του Τζεφ Μπέζος: Ο Mr Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη
Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ

Μερικά δισεκατομμύρια χωρίζουν τους δυο τιτάνες του χρήματος, Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ… Χρηματική διαφορά ωστόσο ικανή για να χάσει ο Έλον Μασκ την πρώτη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, από τον έτερο αντίπαλό του, μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος.

Το big boss της Amazon, Jeff Bezos εκθρόνισε από την κορυφή τον Musk, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η καθαρή αξία του ιδρυτή της Amazon ανήλθε στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Μασκ ακολούθησε με 198 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μασκ έχασε περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, ενώ ο Μπέζος κέρδισε 23 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Οι μετοχές της Tesla είχαν σημειώσει τη Δευτέρα (04.03.2024) πτώση άνω του 7% .

Ο Μασκ είχε διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον Μάιο του 2023, ξεπερνώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH (LVMHF) Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως και περιλαμβάνει brands όπως η Louis Vuitton, η Dior και η Celine. Οι τρεις πολυ-πολύεκατομμυριούχοι – Μασκ, Αρνό και Μπέζος – ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την κορυφή εδώ και μήνες.

Ο Arnault κατείχε τον τίτλο καθώς ο πλούτος του ανέβαινε λόγω της έκρηξης των πωλήσεων ειδών πολυτελείας που συνέβαλε στην άνοδο της τιμής της μετοχής της LVMH.

Νωρίτερα φέτος, δικαστής πολιτειακού δικαστηρίου του Ντέλαγουερ απέρριψε το πακέτο αμοιβών του Μασκ για το 2018 – αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων – που συνέβαλε στο να τον καταστήσει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν επίσης πτώση κατά περίπου 24% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Φυσικά, ο τίτλος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αλλάζει κάθε λίγους μήνες, ανάλογα με τις επιδόσεις των αγορών. Ο Musk και ο Arnault εξακολουθούν να κατέχουν άφθονο πλούτο – από το 2020, η καθαρή αξία των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει εκτοξευθεί κατά 114% σε συνολικά 869 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Oxfam για την ανισότητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις