Δευτέρα, 27 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ο Έντι Ράμα ενοχλήθηκε με ερώτηση για τον Φρέντι Μπελέρη: Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία

Ο Έντι Ράμα ενοχλήθηκε με ερώτηση για τον Φρέντι Μπελέρη: Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία
Reuters

Δήλωση Έντι Ράμα για τον Φρέντι Μπελέρη στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έκρυψε την ενόχλησή του με ερώτηση για τον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα έδειξε φανερά ενοχλημένος με ερώτηση εκπροσώπου της κοινωνίας των πολιτών από την Ελλάδα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

«Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία», απάντησε ο Έντι Ράμα, επισημαίνοντας σχετικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ότι είναι «ζήτημα της δικαιοσύνης σε μια κυρίαρχη χώρα».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ έχει επαινέσει τη χώρα του για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι «κανείς στην Αλβανία δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι πλούσιος, είτε είναι φτωχός, είτε είναι πολιτικός ή απλός πολίτης, είτε είναι Αλβανός ή Έλληνας υπήκοος».

Μάλιστα, σχεδόν «κουνώντας» το δάχτυλο προς την Ελλάδα, ο Ράμα είπε στον Έλληνα εκπρόσωπο που τον ρώτησε σχετικά: «Εγγυώμαι στον Έλληνα φίλο και σε όποιον άλλο Έλληνα σκέφτεται έτσι ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, πως είναι θέμα δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη θα απαντήσει στο τέλος», δήλωσε θεσμικά στην αρχή, για να «κουνήσει το δάχτυλο» στη συνέχεια: «Μάθετε να σέβεστε τη δικαιοσύνη στη χώρα σας και σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και γενικότερα της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει στο τέλος την απάντηση, η οποία θα πρέπει να γίνει σεβαστή. Σημείωσε, τέλος, ότι δεν θα πρέπει να μεταφέρεται το «βαλκανικό τραύμα» στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του Έντι Ράμα έγινε στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με την κοινωνία των πολιτών, παρουσία του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου και της Αντιπροέδρου της Επιτροπής για τις ευρωπαϊκές αξίες και τη διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις