Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Ερντογάν ακυρώνει εκδηλώσεις αλλά… όχι τις δικές του

Ο Ερντογάν ακυρώνει εκδηλώσεις αλλά… όχι τις δικές του

Ο κορονοϊός όσο κι αν… άργησε, «χτύπησε» και την Τουρκία. Τέσσερις νεκρούς και 359 κρούσματα «μετρά» η χώρα και ο Ερντογάν αποφάσισε να ακυρωθούν εκδηλώσεις. Όχι δικές του βέβαια…

Με διάταγμά του που δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο Ερντογάν διέταξε να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με την επιστήμη (!), τον πολιτισμό και την τέχνη. Για να μην υπάρξει εξάπλωση του κορονοϊού, όχι για κανέναν άλλο λόγο.  

Click4more 4 οι νεκροί από κορονοϊό στην Τουρκία! 359 τα κρούσματα

Το διάταγμα που εξέδωσε ο Ερντογάν προβλέπει ότι όλες οι συναντήσεις και δραστηριότητες, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό, την τέχνη και άλλους παρόμοιους τομείς θα αναβληθούν ως τα τέλη Απριλίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Τούρκοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, αλλά δεν τους ζήτησε να απόσχουν από τη δουλειά.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Τουρκία έφτασε τους 4, μετά τον θάνατο μιας 85χρονης γυναίκας. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 359. Τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάζονται κάθε μέρα από την Κυριακή.

Click4more Ερντογάν για κορονοϊό: Στήριξη της οικονομίας με 14 δισ. ευρώ – “Μείνετε σπίτι… όσοι δεν δουλεύετε”!

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, κατά την ημερήσια ενημέρωση, είπε ότι η Τουρκία έκανε 1.981 διαγνωστικά τεστ σε ένα 24ωρο ως χθες τα μεσάνυχτα, τα 168 από τα οποία ήταν θετικά.

Η Άγκυρα έχει αναστείλει τις πτήσεις σε 20 χώρες, έχει κλείσει σχολεία, καφέ και μπαρ και έχει απαγορεύσει τις συλλογικές προσευχές ενώ, έστω και καθυστερημένα και μετά από οργισμένες αντιδράσεις, ανέβαλε τελικά του αγώνες στα κύρια πρωταθλήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις