Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Ερντογάν απειλεί και με χερσαία επιχείρηση στη Συρία κατά των Κούρδων

Ο Ερντογάν απειλεί και με χερσαία επιχείρηση στη Συρία κατά των Κούρδων

Δεν έφτανε η αιματηρή επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» με τις αεροπορικές επιδρομές στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, τώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ονειρεύεται» και… χερσαία επιχείρηση στην περιοχή. Στόχος του, φυσικά, οι Κούρδοι, τους οποίους κατηγορεί για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Την Κυριακή, η Τουρκία βομβάρδισε 89 στόχους Κούρδων σε Συρία και Ιράκ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει την εντολή για την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» αμέσως μόλις επέστρεψε από την Ινδονησία και να δίνει στη δημοσιότητα και τις εικόνες της ενημέρωσής του για το χτύπημα από τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Δεν υπάρχει θέμα η επιχείρηση αυτή να περιοριστεί αποκλειστικά σε μια αεροπορική επιχείρηση», δήλωσε ο Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του από το Κατάρ, όπου είχε παρευρεθεί στην έναρξη του Μουντιάλ.

«Το υπουργείο Άμυνάς μας και το γενικό επιτελείο μας αποφασίζουν μαζί πόσες από τις χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να συμμετάσχουν. Κάνουμε τις διαβουλεύσεις μας και μετά λαμβάνουμε αναλόγως μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις