Κόσμος

Ο Ερντογάν απειλεί με εισβολή το Ισραήλ: Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς

Κατά την ομιλία του στην τοπική οργάνωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη γενέτειρα του Ριζούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ».

«Ποιες ήταν οι εισαγωγές μας και ποιες οι εξαγωγές μας στην αμυντική βιομηχανία και πού φτάσαμε», ανέφερε αρχικά ο Ταγίπ Ερντογάν για να συνεχίσει δείχνοντας «δόντια» στο Ισραήλ: «Αλλά αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μην μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε αυτό το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη. Εμείς όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα για να μην το κάνουμε. Απλά πρέπει εμείς να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε τι; Να κάνουμε αυτά τα βήματα».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στο μικρό ισλαμιστικό Κόμμα της Νέας Ευημερίας, βουλευτής του οποίου έψεξε την κυβέρνηση επειδή δεν προσκάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να μιλήσει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. «Βγήκε κάποιος, με συγχωρείτε ένας αγενής, είπε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα πρέπει να μιλήσει στο Κοινοβούλιο μας. Ποιος είναι αυτός; Είναι ένας από τη “Νέα Ευημερία”, νομίζω ότι έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα. Ποιος σου είπε ότι δεν καλέσαμε τον Μαχμούντ Αμπάς; Εμείς τον καλέσαμε, αλλά δυστυχώς ο Μαχμούντ Αμπάς δεν μας έδωσε θετική απάντηση. Κι εμείς φυσικά θα συμπεριφερθούμε στη συνέχεια αναλόγως. Ενώ εμείς κάνουμε όλα αυτά τα βήματα, δυστυχώς δεχόμαστε πυρά εκ των έσω» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάλογη δήλωση για τον Μαχμούντ Αμπάς είχε κάνει και χτες, Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας μάλιστα ότι ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής πρέπει αν ζητήσει συγγνώμη. Συγκεκριμένα ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας πάλι στη Ριζούντα, είπε ότι ορισμένα κόμματα επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή δεν κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία να μιλήσει στο Κοινοβούλιο. «Ο κ. Αμπάς, ο οποίος δεν ήρθε παρ’ όλο που τον προσκαλέσαμε, να μας συγχωρεί, θα πρέπει κατ’ αρχάς να ζητήσει συγγνώμη από εμάς. Τον προσκαλέσαμε αλλά δεν ήρθε. Περιμένουμε να δούμε αν θα έρθει» είχε δηλώσει χτες ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μονάχου, ύψωσαν ιρανικές σημαίες και διαδήλωσαν κατά των αρχών του Ιράν
Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ρεζά Παχλαβί στη Διάσκεψη του Μονάχου, εκείνος κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «βοηθήσει» τον ιρανικό λαό, δηλώνοντας ότι ήρθε η «ώρα να τεθεί τέλος στην Ισλαμική Δημοκρατία»
μοναχο ιραν